Wednesday 17 September 2014

TORTAS SU VYŠNIOMIS

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Kepiau kelis kartus, susilaukė daug pagyrimų.
Kai ateina vyšnių sezonas visada prisišaldau.Iškarto susisveriu, kad žinočiau kiek dar kartų galėsiu iškepti šio torto.Taipogi, vyšnių galite nusipirkti parduotuvėje šaldytų.
BISKVITAS:
6 kiaušiniai (atskirti)
150 gr. cukraus
3/4 stiklines miltų
3 v.šaukštai kakavos miltelių
1 a.šaukštelis kepimo miltelių
Trynius išsukam su cukrumi (100 gr.) iki baltos  purios mases. Plakame baltymus, kol atsiranda šiek tiek putų  tuomet beriame  likusį(50 gr.) cukrų ir išplakame iki standžių putų.
Trynius sudedam į baltymus, suberiam miltus, kakavą ir kepimo miltelius ir atsargiai išmaišome.Geriausia būtų , miltus, kakavą ir kepimo miltelius išsijuoti. Miltai gauna oro, viskas išsisijuoja vienodai, biskvitas gaunasi puresnis.
Kepimo formos dugną išklojame kep. popieriumi. Supilam paruoštą tešlą.Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 30- 40 min.Kai praeina daugiau, kaip pusės kepimo laiko geriau patikrinti sausu pagaliuku. Mano orkaitė, kažkaip, visada iškepa greičiau nurodyto laiko. Iškeptą bisvitą atvesiname.
Geriau biskvitą išsikepti iš vakaro, tuomet jis gerai atvėsta,  susistovi. Ši taisykle galioja kepant, bet kokį tortą.
Forma 22 cm skersmens


Vyšnių paruošimas:
250gr.šaldytų ar šv. vyšnių(svoris su kauliukais)
4 kupini v. šaukštai uogienių cukraus
Iš vyšnių išimame kauliukus , įdedame cukraus , paverdame. Aš  dar įdedu šiek tiek atskiesto su vandeniu kukurūzų krakmolo(1a.š.) ir paverdu kol visas sirupas susigeria į vyšnias. Atvėsiname.
KREMAS:
700 ml. grietinėlės plakimui
250 gr.maskarponės sūrio(galima ir 9 proc.varškes,tik gerai išsukti su mikseriu) .
170 gr. cukraus
1 a. šaukštelis tirpios kavos išmaišytos su 1v.š.karšto vandens
Krema padaliname į tiek dalių, kad užtektų užtepti trejiems biskvito sluoksniams ir šonams.
Grietinėlę plakame su cukrumi ir prieš baigiant plakti sudedame pasirinktą sūrį ar varškę.Viską gerai išplakame . Įmaišome tirpią kavą(atvėsintą), dar kartą išmaišome.
Biskvitą perpjauname į tris dalis. Apatinę biskvito dalį palaistome vyšnių skysčiu arba saldintu vandeniu, užtepame trečdalį kremo. Ant apatinės dalies dedame antrą biskvito dalį,  vel palaistome saldintu skysčiu ir  ant jo vienodai išdėliojame vyšnias, o ant vyšnių dedame kremo. Lieka uždėti  paskutini biskvito dalį, palaistome, tepame kremu. Šonus taip pat aptepame kremu. Ant  torto viršaus užtarkuojame šokolado.
Skanaus!



No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...