Monday 18 August 2014

KOPŪSTŲ MIŠRAINĖ ŽIEMAI



Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.


Gera būtų gyventi ten kur ištisus metus yra šviežių daržovių. Bet deja...Turime konservuoti, rauginti, šaldyti. Žiemą stengiuosi retai pirkti parduotuvėje, nes man pirktinės yra be skonio ir kvapo. Kopūtų mišrainę pirmą kartą konservuoju, bet ragavus esu pas kaimynę. Patiko. Mišrainė -saldžiarūgštė, traški.
Receptas:
1 stiklinė cukraus
5kg kopūstų
1 kg morkų
3v.š.druskos
250 ml aliejaus 
250 ml acto
500 ml pomidorų padažo

Gaminimo eiga:

Kopūstus smulkiai supjaustyti ar sutarkuoti,morkas sutarkuoti burokine tarka.
Aliejų, actą, cukrų ir druską užpilti ant morkų ir kopūstų.Viską gerai išmaišyti ir palikti per naktį pastovėti. Prieš verdant, įpilti pomidorų padažą. Virti kol suminkštės kopūstai. Aš viriau apie 15-20min(nuo užvirimo),kad kopūstai paliktų traškūs. Dar karštus sudėti į stiklainius ir sandariai uždaryti.
Skanaus!
Šaltinis:gaspadinė.lt


No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...