Monday 16 February 2015

CUKRAUS MASĖ DEKORACIJOMS


Kartais tereikia pasidaryti keletą nesudėtingų dekoracjų,kad Jūsų tortas ,keksiukas taptų gražiausia stalo puošmena.Turint formelių nereikia jokių meninių sugebėjimų - dedi formelę ant tešlos ir spaudi: viens ,du...ir jau turite kvietkų(gėlių) pievą.
Ši cukrinė masė labai patiko.Darbeliai pavyko iš pirmo karto.Tešla minkšta,elastinga, panaši į plastiliną.
Papuošimus galite pasidaryti iš anksto nes jie laikosi igai ir negenda.
Ši masė tortams dengti netinka,tik - papuošimams daryti.

300 - 400 g cukraus pudros
1 v.š. želatinos 
3 v.š. šalto vandens
valgomų dažų(skysti arba milteliai)

Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti.Vandens daug pilti nereikia nes tada gėlytės blogiau stingsta, lūžinėja. Žiūrint kokios rūšies naudojat želatiną. Jei matot, kad želatina išliko sausa, tada įpilkite dar truputėlį vandens.
Cukraus pudrą būtinai  persijoti, kad neliktų cukraus gumulėlių masėje.
Ištirpinkite želatiną, tik neužvirkite.
Želatiną pilkite į cukraus pudrą, cukraus pudros imkite iš karto ne visą kiekį,o kokią pusė kiekio. Pradžoj maišom šaukštu, vėliau minkome rankomis, pridedant cukraus pudros tiek, kol gausis minkoma masė.
Kad masė stipriai neliptų prie rankų ,nes nuo rankų šilumos tirpsta cukrus, rankas nuolat pasitepkite sviestu ar aliejumi (aš tepiau glicerinu). Riebaluojant rankas , kažkiek jų įsimaišo į tešlą  tarsi "suriša masę" todėl galima išvengti gėlyčių trapumo, lapelių kraštelių įtrūkimų.
Formuojant dekoracijas ant darbstalio pasibarstykite cukraus pudros, ar krakmolo, kad neliptų.
Kad papuošimai nebūtų plokšti, kad įgautų gražesnių formų - džiovinkite ant lęšių, perlinių kruopų, cukraus.
Atskiras detales sujungti(suklijuoti) galite patepus vandeniu , pasaldintu vandeniu, arba kiaušinio baltymu.
Šitą masę galite iš karto dažyti (įmaišant į pačią tešlą) ir naudoti iš karto. Ji labai greit kietėja ore, todėl reikia dirbti tik su nedideliu gabalėliu, kitą laikykite hermetiniame inde ar polit.maišeliuose.
Dažų, formelių, papuošimų...galite nusipirkti internetinėse parduotuvėse ,pažiūrėkite čia ir čia.




No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...