Thursday 8 January 2015

VOVERUŠKOS

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.

Sako,jei metus nesinaudoji daiktu - mesk lauk.Dabar įsitikinau,kad šis dėsnis ne visada galioja.Nuo seno turėjau voveruškom kepti įrankius(iš tetos).Vieną kartą sugalvojau jų išsikepti. Prisiterliojau...nieko man gero neišėjo.Susierzinus viską išmečiau į šiukšlinę.Gerai,kad protas nebuvo višikai aptemęs,išsitraukiau atgal iš šiukšlinės ir nunešiau į pavėsinę padėti prie sendaikčių.O dabar ,radus gerą receptą apsidžiaugiau,kad juos dar tebeturiu.
Ankščiau tėvai ir senoliai nemėtydavo daiktų,laikydavo ir saugodavo.Todėl manau,kad Jūs gerai paieškoję pas mamą ar močiutę kokioj palėpėj, ar kamaroj irgi galite rasti tokių daikčiukų.
Arba galite nusipirkti visokių visokiausių formų internetinėje parduotuvėje:čia

Savo gimtadieniui bandysiu padaryti "skruzdėlyną" iš šių voveraičių.

Receptas:

120 g pieno
1 kiaušinis
70 g ryžių miltų
50 g kvietinių miltų
šaukštelis cukraus
žiupsnis druskos
vanilės ar citrinų aliejaus keli lašiukai
1 valgomas šaukštas degtinės
aliejaus kepimui
cukraus pudros apibarstymui

Viską gerai išmaišyti iki vienalytės masės. Padėti į šaldytuvą valandai.
Aliejų įkaitinti kartu su kepimo forma, įmetu dar pusė nuskustos bulvės, kad riebalai nedegtų. Įkaitus formai ją traukti lauk iš aliejaus, nupurtyti aliejaus likučius. Formą laikyti virš tešlos dubenėlio, o šaukštu pilti tešlą į vidinę 
formos pusę, aplink platųjį formos galą, šiek tiek palaikyti, kad per apačioje esančią skylutę išbėgtų tešlos likutis. Panardinti į aliejų, kelias sekundes palaikyti, kilstelėti į viršų, kad iškristų voveruška. Būna , kad pilant tešlą į formą apsilaisto irkita pusė,todėl gali pati ir neiškristi. Tuomet imam kokį pagaliuką ar šakutę ir pakrapštom, padedam atsiskirti nuo formos. Kai atsiskiria nuo formos,  baigiame kepti iki šiek tiek rusvos spalvos. Nereikia per daug perkepti. Man skanesni buvo šviesesnios spalvos.Iškepus dėkite ant popierinės servetėlės.
Su gėlyčių forma kepti labai paprasta - įkaitintą formą merkiame į tešlą iki pusės. Aliejuje labai lengvai atsiskiria nuo formos.


 Rasite dar vieną receptą:čia

Kantrybės kepant!

2 comments:

  1. Sveiki, ar skanus isejo , ar keptumet pagal si
    recepta dar karta ?

    ReplyDelete

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...