Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
Mmmm... naminė duona, naminiai rūkyti lašinukai,svogūniukas, geriau už bet kokius tortus.Jaučiu kaip nurijote seilę, tad daugiau nebeerzinsiu Jūsų,rašau receptą.
raugui: 15 g aktyvaus kvietinio raugo starterio
85 g kvietinių miltų
45 g rupių miežinių miltų
100 g vandens
Viską sumaišyti ir palikti 10-16 val. rūgti. Geriausia tai padaryti vakare,kad galėtumėt rytojaus dieną kepti.
Kitą dieną.
Tešlai: viso raugo
390 g kvietinių miltų
75 g rupių miežinių miltų
3 valg.šaukštai universalaus sėklų mišinio
1 valg.šaukštas medaus
12 g druskos
250 g vandens
Sudėti visus produktus(išskyrus druską) į kombaino indą ir užminkyti tešlą. Šiek tiek paminkius sudėti druską ir toliau minkyti apie 10 min. Padėti šiltai kilti apie 2-3 val. pakilusią išsiversti ant miltuoto stalo, suformuoti kepaliuką dėti į kildinimo krepšelį, uždengti ir vėl kildinti kol pakils.
Išversti ant kepimo skardos pabarstyta miltais(formą išlaiko), peiliu padaryti pjūvį,viršų apibarstyti šiek tiek miltais ir pašauti į įkaitintą orkaitę 240 C temp.Iš pradžių kepame 10 min. su garais,po to išimame indą su vandeniu lauk,sumažiname temperatūrą iki 180 C temp.ir kepame dar 40 min. Pirštais pabarbenus į duonos apačią, jeigu skambesys aiškus vadinasi duona iškepusi. Išėmus iš orkaitės duoną kelis kartus patepkite pasaldintu vandeniu ir uždenkite rankšluoščiu.
Skanaus!
No comments:
Post a Comment