Saturday, 10 January 2015

DUONA SU MIEŽINIAIS MILTAIS


Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Mmmm... naminė duona, naminiai rūkyti lašinukai,svogūniukas, geriau už bet kokius tortus.Jaučiu kaip nurijote seilę, tad daugiau nebeerzinsiu Jūsų,rašau receptą.

raugui: 15 g aktyvaus kvietinio raugo starterio
                 85 g kvietinių miltų
                 45 g rupių miežinių miltų
                 100 g vandens

Viską sumaišyti ir palikti 10-16 val. rūgti. Geriausia tai padaryti vakare,kad galėtumėt rytojaus dieną kepti.
Kitą dieną.
Tešlai: viso raugo
               390 g kvietinių miltų
               75 g rupių miežinių miltų
               3 valg.šaukštai universalaus sėklų mišinio
               1 valg.šaukštas medaus
               12 g druskos
               250 g vandens


Sudėti visus produktus(išskyrus druską) į kombaino indą ir užminkyti tešlą. Šiek tiek paminkius sudėti druską ir toliau minkyti apie 10 min. Padėti šiltai kilti apie 2-3 val. pakilusią išsiversti ant miltuoto stalo, suformuoti kepaliuką dėti į kildinimo krepšelį, uždengti ir vėl kildinti kol pakils.
Išversti ant kepimo skardos  pabarstyta miltais(formą išlaiko), peiliu padaryti pjūvį,viršų apibarstyti šiek tiek miltais  ir pašauti į įkaitintą orkaitę 240 C temp.Iš pradžių kepame 10 min. su garais,po to išimame indą su vandeniu lauk,sumažiname temperatūrą iki 180 C temp.ir kepame dar 40 min. Pirštais pabarbenus į duonos apačią, jeigu skambesys aiškus vadinasi duona iškepusi. Išėmus iš orkaitės duoną kelis kartus patepkite pasaldintu vandeniu ir uždenkite rankšluoščiu.

Skanaus!

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...