Saturday, 3 January 2015

ORINĖS SPURGYTĖS

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Nuo seno įvairiuose pasaulio kampeliuose kepamos spurgos.Jų yra įvairiausių rūšių ir kiekviena šalis turi savitus receptus.Jas gamina iš mielinės, raugintos ar neraugintos tešlos,su varške,su įdarais...
Visi jas mėgsta - tiek vaikai,tiek suaugę.
Šitos spurgytės gavos tuščiavidurės,lengvos ir tokios skanios.
Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.

Receptas:

2 kiaušiniai
3-4 valgomi šaukštai cukraus
žiupsnis druskos
vanilės
3  valg.šaukštai grietinės
3 valg.šaukštai varškės
1/2  arbatinio šaukštelio sodos
1  valg.šaukštas degtinės (kad riebalų nepritrauktų)
miltai

Kiaušinius išplakti su cukrumi,įberti druską , vanilę, grietinę,varškę,degtinę ir sodą.Viską su šaukštu gerai ištrinti, išmaišyti. Miltų dėti tiek, kad tešla neliptų prie rankų. Iškočioti 3 mm storio lakštą.
Jei iškočiosite storiau apie 5 mm  gausis tokios spurgytės - labai išsipūtusios.
Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Prieš pradedant kepti pamirškite kitus darbus.
Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.

Išspauskite formelėmis ir dėkite į gerai įkaitintą aliejų. Aliejų reikia tinkamai įkaitinti, nes jei jis bus nepakankamai karštas, spurgos prisigers riebalų, jei per karštas - viršus apdegs, o viduriukas nespės iškepti. Į aliejų įmeskite pusę žalios nuskustos bulvės tam, kad aliejus nedegtų. Kepkite mažais kiekiais, kad spurgytės laisvai plaukiotų ir netrukdytų viena kitai. Pavartaliokite,kad iškeptų abi pusės iki auksinės spalvos.Iškeptas dėkite ant popierinių rankšluoščių. Apibarstykite cukraus pudra.
Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.

Skanaus!


Šaltinis:čia

1 comment:

  1. Nu nuotraukos ir prezentacija tai klasiskai padaryta

    ReplyDelete

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...