Wednesday, 31 December 2014
BISKVITINIS VYNIOTINIS
Šiandien rašau paskutinį įrašą. Taip,paskutinį kartą šiais metais. Ir taip kiekvienais metais - ateina ta paskutinė diena ir vėl laukimas Naujųjų metų, naujų vilčių,tikėjimo ir dar daug visko visko.
Tegul šis įrašas bus Jums mano naujametinis pasveikinimas.
Šis vyniotinis niekada negali nepasisekti.Nenorite žaisti su tortu tai šis vyniotinis kaip tik Jums.Visada gaunasi purus,lengvai susisuka(nelūžinėja).O kuo pertepti? Variantų yra tikrai daug -uogienė, varškė, maskarponė, kokia nors kombinacija su žele...
Man jį išsikepti - tolygu išsikepti geros kiaušinienės. Tai taip paprasta.
Receptas:
4 baltymai
4 valg.šaukštai šalto vandens
200 g cukraus
4 tryniai
80 g miltų
80 g krakmolo(visada naudoju kukurūzų)
1 nubrauktas arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
vanilino
žiupsn.druskos
Įkaitinti orkaitę.Kepti 200-220 C temperatūroje, 12-15 min.
Į baltymus supilti vandenį ir išplakti iki standžių putų palaipsniui supilant pusę cukraus (100 g).Trynius ištrinti su likusiu cukrumi (100 g) . Miltus sumaišyti su krakmolu ir kepimo milteliais ir išsijuoti. Baltymus atsargiai sumaišyti su ištrintais tryniais ir per kelis kartus suberti miltus atsargiai maišant(iš apačios verčiant į viršų).
Blėką imame orkaičių standartinę (37*43 cm), išklojame kepimo popieriumi. Sukrečiame tešlą, palyginame viršų.
Kepame 12-15 min.,kol viršus parusvės. Neperkepkite, tuomet gali biskvitas skylinėti.
Iškeptą biskvitą traukiame iš orkaitės lauk. Ant rankšluoščio ar ant stalo pasibarstome nedaug cukraus ir ant jo išverčiame biskvitą. Apačia biskvito su kepimo popieriumi turi būti viršuj.Tuomet imame rankšluostį sudrėkiname vandeniu ir apklojame biskvitą. Esu skaičiusi, kad kiti prieš pilant tešlą kepimo popierių ištepa sviestu, tuomet irgi lengvai galima nuimti kep.popierių. Aš nesu bandžiusi šio būdo.
Šiek tiek palaikius nuimame rankšluostį ir kepimo popierių (drėkinama, kad lengvai nusiimtų kepimo popierius). Šį kartą biskvitą perkepiau.
Biskvitą suvynioju su tuo pačiu kepimo popieriumi į rulį.
Laukiame kol atvėsta. Atvėsus pertepiame įdaru, susukame. Po 2-3 val. galite jau ragauti, bet skaniausias būna, kai pastovi per naktį.
Įdarą nusižiūrėjau nuo kuršėnų vyniotinio.
180 g minkšto sviesto
400 g varškės kaimiškos(galite su blenderiu pertrinti)
150 g kond.saldaus pieno
Šaukšto ar blenderio pagalba viską gerai ištriname.
Vyniotinio viršų pabarščiau kakavos milteliais.
Paskutinė likusi riekelė.
Skanių , kūrybingų, turtingų Naujų metų !
Šaltinis:Roland Goocks grosses Backbuch mit 800 Rezepten
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]
Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra. Koriukas labai skanus, nėra labai sald...
-
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų. Sako,jei metus nesinaudoji daiktu - mesk lauk.Dabar įsitikinau,kad šis d...
-
Retas kuris yra girdėjės apie itališką raugą - lievito madre. Gražiai skamba, o išvertus reiškia,, motininės mielės,Galėtumėm ir mes...
No comments:
Post a Comment