Monday, 15 December 2014

MOLIŪGŲ- OBUOLŲ SRIUBA

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.

1997 metais pirmą kartą pasėjau vieną moliūgo sėklą.Užaugo 72 kg.Šis gigantas puikavosi ,,Klaipėdos" bei rajoniniame laikraščiuose, rodė per televiziją, dalyvavo derliaus šventėje ir seniūnija paskyrė premiją 40 litų.Vežant į redakciją,pasiviję, sustabdė net policijos pareigūnai(pastebėjo keistą daiktą per galinį automobilio langą).Tai turėjom  žvaigždę!:))
Dabar jų sėjame ne po vieną sėklą:
Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Ankščiau moliūgai buvo kaip ir šparaginės pupelės, brokoliai, cukinijos - retųjų daržovių sąraše.Šiandien kiekvienas žmogus kuris turi žemės lopinėlį, nepamiršta jų  pasisėti.
Jau treti metai Švėkšnoje vyksta moliūgų šventė. Kas nesat buvę -būtinai kitais metais atvykite pažiūrėti - išties įspūdingas reginys.
Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Kaip gražu žiūrėti, kai jie pradeda augti darže.Tarsi paršeliai pūpso po dideliais moliūgų lapais. Taip ir norisi prisiliesti prie jų.

Komentaras:
Ši sriuba gardi gardi.Duodu 100 balų.
Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.

Receptas:

3 valg.šaukštai sviesto
2 dideli svogūnai
2 valg.šaukštai kuri miltelių
1 arb.šaukštelis čili miltelių
1 1/4 l vištienos sultinio(aš dėjau daržovių kubelį)
750 g moliūgo
3 rūgštūs obuoliai
druskos,pipirų
grietinės pagal poreikį
petražolių


Svogūnus smulkiai supjaustome. Svieste pakepiname  kol taps skaidrūs. Čili ir kurį sudėti ir toliau  apie 5 min.pakepame. Pusę kiekio sultinio supilame,sudedame moliūgus ir obuolius supjaustytus. Ugnies kaitrą sumažiname ir verdame 45 min. kol moliūgai minkšti taps. Po to blenderiu sriubą sutriname iki tyrelės , pilame likusį sultinį. Jo pilkite tiek, kokio Jūs norite sriubos tirštumo. Dar kartą užkaitinate. Grietinėle galite visą sriubą paskaninti  arba įsipila kiekbvienas atskirai .
Patiekti galite su krevetėmis , duonos skrebučiais ar sluoksniuotos tešlos juostelėmis , pabarstytomis sezamų sėklomis.  Jeigu kam patinka sūris, galite įsibarstyti ir jo ( pv.,tarkuoto džiugo).
Skanaus!

Šaltinis:vok.knyga Leckere fruchte in kostlichen gerichten aus dem alten land

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...