Thursday, 11 December 2014
SVIESTINIAI VARŠKĖS SAUSAINIAI
Keletai dienų buvau išvykusi pasiganyti į Jungtinę Karalystę - Mančesterį.Galėjau vėl susitikti su brangiausiais pasaulyje žmogeliukais - mano vaikais.Šis susitikimas - man mieliausia kalėdinė dovana.
Daug ko pamačiau, ragavau, apsipirkau.Išties, pasikroviau gera energija.
Atsidarot šaldytuvą, pamatote, kad turite varškės gabalėlį.Pas vieną kaimynę pasiskolinat miltų,pas kitą - sviesto.:))) Jums belieka tik suminkyti tešlą ir iškepti.Paskui kaimynes pasikviečiat į svečius, kad įvertintų sausainių skonį.:))
Patikėkit, sausainiai skanūs, lengvai pagaminami.
Receptas:
250 g varškės
200 g minkšto sviesto
300 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnis druskos
cukrau ir cinamono mišinys pavoliojimui
Varškę išsukti su minkštu sviestu,suberti persijotus miltus su kep. milteliais ,įberti žiupsnį druskos ir išminkykite vienalytę tešlą.Tešla turi gautis minkšta.Po to įvyniokite į maišelį ir dėkite 1 val. į šaldytuvą.
Išėmus iš šaldytuvo tešlą iškočiuoti ir su stikline išspausti apskritimus. Apskritimo vieną pusę pavolioti cukraus ir cinamono mišinyje. Apskritimą lenkti per pusę(cukruota pusė lenkiama į vidinę pusę),ir tą pusę - dar per pusę.
Mačiau, kad kiti barsto dar sausainių viršų. Aš nebarščiau ir taip pakako saldumo.
Dėti į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepti įkaitintoje 190 C temperatūroje apie 20 min,kol parusvės.
Skanaus!
Šaltinis:čia
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]
Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra. Koriukas labai skanus, nėra labai sald...
-
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų. Sako,jei metus nesinaudoji daiktu - mesk lauk.Dabar įsitikinau,kad šis d...
-
Retas kuris yra girdėjės apie itališką raugą - lievito madre. Gražiai skamba, o išvertus reiškia,, motininės mielės,Galėtumėm ir mes...
No comments:
Post a Comment