Tuesday, 23 December 2014
AGUONINIAI RAGELIAI
Šie sausainiukai labai tinka Kalėdoms- gražūs ir skanūs ,ir ko daugiau reikia.
Receptas:
300 g miltų
200 g sviesto(nei per šalto, nei per minkšto,kad galėtumėt minkyti)
150 g cukraus pudros
150 g maltų aguonų
1 nubrauktas arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
50 g rūgščios grietinės
Glasūra:
1 stikl.cukraus pudros
1 baltymas
2-3 valg.šaukštai citr.sulčių
Iš visų duotų produktų užminkyti tešlą ir 1 val.padėti į šaldytuvą.
Skardą iškloti kepimo popieriumi.Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros.
Stalą šiek tiek pabarstyti miltais ir iškočioti ploną rulį (piršto storio), ir supjaustyti į 7 cm ilgio gabalėlius.Tų gabalėlių galus pasmailinam ir sulenkiam į pusmėnulio formą.
Dedame į blėką ir kepame 8-12 min.Per daug nesukepkite,kai pradės rausvėti mėnuliukų galiukai-blėką traukite iš orkaitės lauk.Leiskite šiek tiek atvėsti blėkoje, nes jie ištraukti iš orkaitės būna dar minkšti.
Kai atvėsta ,galus padažykite su glazūra.
Bandžiau dažyti tik cukraus pudros ir citrinos sulčių glazūra,tai spalva gavosi balzgana,negraži.O dažant, su parašyta glazūra-gavosi balti.
O čia per dau sukepiau:
Skanaus!
Šaltinis:Ratgeber Frau und familie
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]
Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra. Koriukas labai skanus, nėra labai sald...
-
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų. Sako,jei metus nesinaudoji daiktu - mesk lauk.Dabar įsitikinau,kad šis d...
-
Retas kuris yra girdėjės apie itališką raugą - lievito madre. Gražiai skamba, o išvertus reiškia,, motininės mielės,Galėtumėm ir mes...
No comments:
Post a Comment