Thursday 21 August 2014

RYŽIŲ MIŠRAINĖ ŽIEMAI

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Jau antri metai, kaip verdu kruopas t.y.ryžius, perlines su daržovėmis.Galima valgyti šaltą ar sriubytės išsivirti, pridėjus keletą bulvių.Paprasta ir greita skubantiems ar užklydus netikėtam svečiui. Net vaikams, kartais į Angliją nusiunčiu.

Mišrainei reikia:

Pomidorai- 2kg
Svogūnai-0,5kg
Morkos- 0,5kg
Ryžiai-250gr.
Aliejus kepimui
Paprika,jei kam patinka
Cukrus-1stiklinė
Druska-1v.šaukštas

Išsiverdame ryžius.Vandens į ryžius reikia pilti tiek,kad apsemtų per du pirštus.Svogūnus supjaustyti griežinėliais, pakepinti.Morkas sutarkuoti burokine tarka irgi pakepinti.Pomidorai nuplikomi ir nulupama odelė, supjaustomi kubeliais. Jei paprikos dedat irgi supjaustot kubeliais(nereikia kepinti).
Viską sudėti į puodą(išskyrus ryžius) ir troškinti kokias 15-20min. Tada sudėti ryžius ir kokias 10min. pavirti. Nepamirškite vis pamaišyti, kad nesviltų, nes kruopas labai greitai traukia prie dugno.Dėkite į sterilius stiklainius, uždarot dangteliais.
Galima pridėti ir prieskonių kas ką mėgsta-ar pipirų, ar baziliko gal savo pasigaminto prieskonių mišinuko.



Skanaus!

Šaltinis:supermama.lt

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...