Monday, 18 August 2014

ARBŪZO-AVIEČIŲ ŽELĖ

Vyras nupirko didelį arbūzą, o aš jų nelabai mėgstu. Išstovėjo dvi dienas,o dar taip šilta ,pradėjo gesti.Gaila buvo išmesti (tas lietuviškas taupumas), tai sugalvojau uogienę išvirti. Patikėkit-  neįprasta ir skanu.

Sudėtis:

Arbūzas 700g be žievės ir sėklų
Avietės 300g
Citrinos sultys 80ml
Uogienių cukrus 1:1(želė cukrus) 1kg
Mėtų lapeliai apie 24(galima ir nedėti)


Arbūzus nulupame,išimame sėklas, su blenderiu sutriname.Avietes šiek tiek pakaitiname su šlakeliu vandens ,ištriname per sietelį.Tada į puodą viską sudedame kartu, išskyrus mėtas, Maišome,  kol užvirs ir dar palikti ant viryklės 4 min.pavirti. Išjungti viryklę,  sumesti mėtas ir kokią 1min.palikti įsitraukti.Prieš pilstant į stiklainius mėtas išimti lauk.Supilstę į stiklainius,sandariai uždaryti.

Skanaus!


1 comment:

  1. Nu nesu tokio dalyko girdejus, noreciau paragauti :)

    ReplyDelete

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...