Tuesday 25 November 2014

KEPTI YPATINGIEJI TRIUFELIAI

Tai tikrų tikriausi "antikvariniai" sausainiai.Į kepinių pasaulį įžengiau pradėdama kepti medaus tortą ir šiuos triufelius.Tai buvo maždaug prieš 28 metus.Šie sausainiai populiarūs iki šių dienų ir puošia mūsų šventinį stalą(geras daiktas niekada neišeina iš mados).Išties jie atrodo įspūdingai ir šventiškai ir pavadinimas skamba "poniškai"-triufeliai.Jeigu šiuos sausainius pavadintume pav.,pakramsnukais,trapukais ar ežiukais tikrai nesiderintų prie jų išvaizdos.O pakrikštijo triufeliais tikriausiai ,kad labai panašūs į brangiuosius triufelio grybus.

Receptas:

4 virti kiaušinių tryniai
3 valg.šaukštai cukraus
žiupsnis druskos
100 g šalto sviesto
300 g miltų
2-3 valg.šaukštai grietinės
1 arb.šaukštelis kepimo miltelių
1 žalias kiaušinis
galite įdėti šiek tiek vanilės

Glajus:

200 g cukraus
50 ml pieno arba grietinėlės
2 valg.šaukštai nesaldžios kakavos
40 g sviesto arba kokoso riebalų
dėl skonio galite įpilti lašelį mėgstamo likerio

Apvoliojimui:

3-4 vaflių lakštai

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.Kepimo skardą išklokite sviestiniu popieriumi.
Trynius ir sviestą sutarkuokite,sudėkite grietinę,cukrų,druską ir gerai išmaišykite(aš maišau mikseriu),įmuškite kiaušinį.
Miltus ir kepimo miltelius persijuokite,suberkite į trynių masę ir užminkykite tešlą. Jei minkote rankomis tešlos ilgai neminkykite, nes jose esantys riebalai atšyla, limpa prie rankų. Per ilgai minkyta tešla lūžta ir trupa sunku suformuoti kepinį. Geriausia tai atlikti mikseriu - mažesnis sąlytis su rankomis.
Iš tešlos suformuokite nedidelius triufeliukus arba trikampėlius, dėkite į skardą ir kepkite orkaitėje 12-15 min., kol gražiai parus.

Pasiruoškite glajų: į nedidelį puodą sudėkite cukrų, sviestą, kakavą, pilkite pieną ar grietinėlę. Kaitinkite ant mažos ugnies. Pieną geriau iš pradžių pilkite pusę kiekio, kai viskas ištirps matysite kiek jo pilti dar- mažiau daugiau.
Sutrupinkite vaflius.
Glajų nusikelkite nuo ugnies, šiek tiek pravėsta, tada merkite į jį po vieną triufelį ir apvoliokite vaflių trupiniuose.
Kai perdaug atvėsta glajus jį vėl šiek tiek pašildykite ir jei per tirštas -dapilkite lašelį pieno.
Šio glajaus užteko visiems triufeliams apvolioti.
Iš tos pačios tešlos kepiau su kokosais ir  čili pipirais. Išties gavosi dieviškas skonis.
Pagal duotą receptą pasidariau tešlą. Ją padalinau į dvi dalis. Į vieną dalį pridėjau kokoso drožlių, tik dėkite nedaug kokį žiupsnį. Jeigu perdaug pridėsit skilinės.
Į kitą dalį įtarkavau pusės apelsino žievelės. Iškepame.

Glajus apelsininiams triufeliams:

100 g cukraus
2-3 šaukštai pieno
1 v.šaukštas nesaldžios kakavos
20 g sviesto ar kokoso riebalų
pusė arbatinio šaukštelio maltų čilės pipirų(nebijokite tiek dėti, nes vėliau jie kažkur dingsta ir liek tiek ,kad tik gomurį sukutena).
Apvoliojimui -vaflių lakštai

Glajus kokosiniams triufeliams:
150 g balto šokolado
2-3 valgomi šaukštai pieno ar grietinėlės
Apvoliojimui -  kokoso drožlės, sunaudojau apie pusę pakelio.

Skanaus!

1 comment:

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...