Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
Nepameluosiu sakydama,kad nepigus prieskonis.Kalbu apie natūralią vanilę.Bet dėl jo subtilaus saldaus kvapo ir skonio verta atverti piniginę.Kai namuose,kepant pyragą, pasklinda jos kvapas pajunti ramybę,pakelia nuotaiką.O kokie kvapai labiausiai vilioja vyrus? Vanilė! Prisiminkite moterys :)Info iš čia.Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
Sintetinį pakaitalą vaniliną meskite lauk ir pamirškite.Tai kancerogenas, pagamintas sintetiniu būdu,garinant naftą,ar celiuliozės ir popieriaus pramonės šalutinis produktas.Jeigu neturite natūralios vanilės,tai geriau išvis nieko nedėti.
Vanilė labai dera su šafranu(kuris irgi labai brangus) ir cinamonu.
Dedant šio prieskonio nereikėtų persistengti.Dėkite mažais kiekiais,nes pridėjus perdaug - patiekalas taps kartus.
Galima patiems pasidaryti vanilės esencijos,kvepiančio cukraus.
Vanilės esencija:
3 vanilės ankštys
200 ml degtinės ar romo
Vanilės ankštis įpjaukite išilgai, dėkite į buteliuką ir užpilkite degtine ar romu. Laikykite tamsioje vietoje apie 2 mėn. Nepamirškite, retsykiais buteliuką pakratyti. Vėliau nebūtina ištraukti ankščių - toliau stiprės aromatas.
Vanilės cukrus:
3 vanilės ankštys
1 kg cukraus
Į indą suberiame cukrų ir į jį sukišame vanilės ankštis. Sandariai uždaryti. Laikyti 2-3 sav.
Po to ankštis ištraukiame lauk, sudžioviname, susmulkiname ir naudojame kepiniams.
Galite nusipirkti iš vanilės sėklų pastos arba džiovintos , smulkintos .
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
No comments:
Post a Comment