Monday, 10 November 2014

APVALI MIELINĖ PYNĖ SU OBUOLIAIS

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Seniau buvo toks priežodis:,,Ne šeimininkė, jei duonos kept nemoka".
Šiandiena, mums būti geromis šeimininkėmis ne problema, nes mes turime tarnų t.y. virtuvinių kombainų, mikserių, duonos kepimo krosnelių...Tik reikia noro, o kai noras yra atsiranda ir laikas.
Man mielinį pyragą išsikepti,tolygu išsivirti puodelį kavos. Jau septynis metus turiu misterį virtuvinį kombainą Bosch ir jo pagalba mielai kepu mielinius pyragus.Į jį sudedi visus produktus ir maišo sau vienas 10-15 min.,o tu tuo tarpu gali ramiai atsigerti kavos :).Be jo pagalbos, tikrai taip dažnai nekepčiau , nes tiek laiko minkyti rankomis...tada man kepimas taptų sportu.O,gal čia nebloga idėja,tik kaip reikėtų pavadinti šią sporto šaką.
Prasidėjo mano mielinių pyragų maratonas, todėl toliau rodau savo sugebėjimus.
Šis pyragas išties skanus ir gražus.

Receptas:

3 obuoliai
3 kiaušiniai
5 valg.šaukštai medaus (jei kietas pašildome ,kad suskystėtų)
2 arb.šaukšteliai sausų mielių
5 stiklinės miltų
žiupsn.druskos
13 arb.šaukštelių cukraus
vanilino
2 valg.šaukštai aliejaus (arba 2-3 valg.šaukštai ištirpinto sviesto)
60 ml vandens

Mieles su 1 a.šaukšteliu cukraus ir su nedideliu kiekiu šilto vandens (apie 2 valg.š.) išmaišote, imate žiupsnį miltų ir apibarstote. Uždengiate rankšluoščiu ir statote šiltai , kad pakiltų.
Į dubenį pilate aliejų, medų, įmušate kiaušinius , druską, vaniliną, cukrų, šiltą vandenį. Viską gerai išplakate, po to dedate mieles , miltus ir gerai išminkote 10 min. Išminkius uždengiate rankšluoščiu ir dedate šiltai 1-2 val. pakilti.
Paisiruošiate įdarą:
obuolius nulupate, supjaustote gabaliukais , apibarstote 2 a. šaukšteliais ruduoju cukrumi.
Kai pakyla tešla - ją perminkote, jei tešla per minkšta dadedate miltų.Tešlą padalinate į 4 gabalėlius. Kiekvieną iškočiojate, kaip paveikslėlyje parodyta ir ant kiekvienos iškočiotos dalies dedate įdaro, suvyniojate ir padarote 4 virves.
Po to supinate, kaip parodyta paveikslėlyje.
Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.

















Dedate šiltai pakilti. Pakilus pynei aptepate kiaušiniu ir pabrstote sezamo sėklomis.










Prieš kepant, 20 min.prieš išsikaitiname orkaitę 190-200 C temp.
Kepate 30 min. Pakepus 15 min. temperatūrą sumažinkite iki 180 C temp. Ar iškepęs pyragas,  patikrinkite sausu pagaliuku ar jis neapkibęs tešla. Tikrinkite per pynės vidurį, nes šonai visada būna iškepę.

Skanaus!




1 comment:

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...