Monday, 17 November 2014
NAMINIS CHAI LATTE SIRUPAS
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
Anglijoje paragavau arbatos su prieskoniais ir parvykus namo iškart įnikau į internetą ieškoti informacijos.Šio sirupiuko receptas iš čia(paspauskite ant šios nuorodos ir pasirodys receptas).
Labai patogu:nori arbatos tik pieną pakaitini,įdedi porą šaukštelių sirupo, o jei dar nori su putele - paplaki.Man šis sirupas gavosi per saldus ,gal perdaug nuvirinau.O gal mano skonio receptoriai jautrūs?
Šio sirupo galite pilti į kavą, desertus arba gerti su karštu vandeniu.
Man labiau arbata patinka šviežiai virta.
Kad nepasimestumėt receptuose ir, kad skonis tas pats nenusibostų geriausia prieskonius imti savo nuožiūra.Vieną kartą imkite vienokius prieskonius,kitą kartą - kitokius.Pagrindinis prieskonių lyderis arbatoje - kardamonas, o toliau seka gvazdikėliai,imbieras, pipirai.Kitas variantas:kardamonas,imbieras, cinamonas, žvaigždėtas anyžius ar pankolis,arba kardamonas, imbieras, pipirai,vanilė.
Man labai patinka rytiečių prieskoniai, kai viešiu Anglijoj negaliu praeiti pro jų parduotuves.Prisiperku tiek ,kad atrodo visam kaimui.Gal čia kokia priklausomybė prieskoniams ? Na, turiu tokią fielę(trūkumą) viską uostyti.
Kaip virsite arbatą priklausys nuo Jūsų.Galite viską iškart sumesti į puodą ir virti arba galite iš pradžių pavirti šiek tiek prieskonius ir tada sudėti arbatžoles.Pieną galima naudoti gryną arba skiestą su vandeniu.
O čia ir čia,ir dar čia pasiskaitymui,kad pradžiai žinotumėte kiek ir ko dėti.
Vienu žodžiu: nėra nuotaikos-gerkite,sušalote-gerkite ir kai nežinote ko atsigerti-gerkite ir mėgaukitės egzotiniu skoniu.
Sėkmės skonių magijoj!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]
Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra. Koriukas labai skanus, nėra labai sald...
-
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų. Sako,jei metus nesinaudoji daiktu - mesk lauk.Dabar įsitikinau,kad šis d...
-
Tai tikrų tikriausi "antikvariniai" sausainiai.Į kepinių pasaulį įžengiau pradėdama kepti medaus tortą ir šiuos triufelius.Tai b...
No comments:
Post a Comment