Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
Oi, kaip vaikystėje mėgdavau juos valgyti.Pamenu suvalgydavau po 6 cepelinus, ir nė vienas kilogramas neužaugdavo - buvau kūda kaip ašaka.Babytė nemokėjo mažų padaryti.Jos cepelinai buvo tikrų tikriausi xxxL dydžio. Privirdavo tiek, kad savaitei užtekdavo.Įsivaizduokite kiek reikėjo tarkių prispausti su vafliniu sūrmaišiu.O kokia sūrmaišio spalva,baisesnis už grindų skudurą, kurio nesugebėdavom išplauti.Daugeliui tarkių spaudimas yra didžiausia kankynė, todėl kokių dabar neprisigalvoja cepelinų, kad tik mažiau reiktų tarkių spausti.
Recepto nežadu rašyti-būtų gėda lietuvius mokyti,kaip virti cepelinus.Tiems, kas dar nežino, tik noriu patarti labai paprastą,patikimą tarkių spaudimo būdą.
Visus škurlius meskite lauk ir nusipirkite pačių pigiausių moteriškų kaproninių trumpų kojinių.Jokiu būdu nenaudokite panešiotų:)
Kad būtų patogu įdėti tarkius,kojinę užmaunu ant indelio baltymams plakti.
Įdėjus tarkius nuimame nuo indo.Tarkius papurtome,ranka nubraukiame į kojinės apačią(gaunasi toks gumuliukas.Tarkių vienu kartu į kojinę dedu nedideliais kiekiais(samtį)- patogiau ir greičiau.Dar kartą sakau:nepripilkite tarkių pilnos kojinės,o dėkite po samtį.
Štai Jums jau cepelinai ant stalo.Skanaus!
Šis daikčiukas labai gerai spaudžia išvirtas bulves(nereikia jokių mėsmalių).
This comment has been removed by the author.
ReplyDelete