Monday, 12 January 2015

TRADICINIAI CEPELINAI


Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Oi, kaip vaikystėje mėgdavau juos valgyti.Pamenu suvalgydavau po 6 cepelinus, ir nė vienas kilogramas neužaugdavo - buvau kūda kaip ašaka.Babytė nemokėjo mažų padaryti.Jos  cepelinai buvo tikrų tikriausi xxxL dydžio. Privirdavo tiek, kad savaitei užtekdavo.Įsivaizduokite kiek reikėjo tarkių prispausti su vafliniu sūrmaišiu.O kokia sūrmaišio spalva,baisesnis už grindų skudurą, kurio nesugebėdavom išplauti.
Daugeliui tarkių spaudimas yra didžiausia kankynė, todėl kokių dabar neprisigalvoja cepelinų, kad tik mažiau reiktų tarkių spausti.
Recepto nežadu rašyti-būtų gėda lietuvius mokyti,kaip virti cepelinus.Tiems, kas dar nežino, tik noriu patarti labai paprastą,patikimą tarkių spaudimo būdą.
Visus škurlius meskite lauk ir nusipirkite pačių pigiausių moteriškų kaproninių trumpų kojinių.Jokiu būdu nenaudokite panešiotų:)


Kad būtų patogu įdėti  tarkius,kojinę užmaunu ant indelio baltymams plakti.
Įdėjus tarkius nuimame nuo indo.Tarkius papurtome,ranka nubraukiame į kojinės apačią(gaunasi toks gumuliukas.Tarkių vienu kartu į kojinę dedu nedideliais kiekiais(samtį)- patogiau ir greičiau.Dar kartą sakau:nepripilkite tarkių pilnos kojinės,o dėkite po samtį.
Keliais rankų paspaudimais išspaudžiame sultis.


Štai Jums jau cepelinai ant stalo.Skanaus!


Šis daikčiukas labai gerai spaudžia išvirtas bulves(nereikia jokių mėsmalių).


1 comment:

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...