Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
Kai kalbu savo mintyse sakiniai atrodo tokie sklandūs, mintis seka mintį,o kai bandai prisiliesti prie popieriaus lapo,nori viską užrašyti - viskas išnyksta kaip dūmas.Būtų gerai turėti minčių skaitytuvą. Ką per dieną primąstai, viską nuskaito ir užrašo.Tarsi dienoraštis.O gal atvirkščiai iš baimės, kad kiti nenuskaitytų mūsų minčių bijotumėm galvoti, mąstyti ir paliktumėm tušti ,kaip vaikiškas barškutis.Atsargiai su fantazijomis.Mūsų amžiuje fantazijos greit virsta realybe.
Filosofuoti užbaikite Jūs, o aš tuo tarpu rašau receptą.
Reikės:
1 nedidelis moliūgas ( apie 800 g)
pusė skardinės kokoso pieno(jos pilkite pagal skonį-daugiau,mažiau)
1 v.š. sviesto
1 nedielis svogūnas
1 morka
1 skiltelė česnako
1 a.š. šviesaus kario
1/4 a.š. muskato
čili pipirų, pagal Jūsų skonį (aš dėjau ant a.š galiuko)
vandens arba daržovių sultinio (pilti tiek kad apsemtų daržoves)
paskaninimui grietinėlės
druskos
maltų juodųjų pipirų
kepintų moliūgų sėklų
Moliūgą nulupate,išimate sėklas,supjaustykite gabalėliais.
Svogūną ir morką supjaustote.Svogūną pakepinate svieste.
Į puodą sudėti pakepintus svogūnus,suberti prieskonius,sudėti morkas,įpilti apie dvi stiklines vandens ar daržovių sultinio ir virti kol morkos bus minkštos.Po to sudėti moliūgus ir užpilti vandeniu ar daržovių sultiniu tiek kad daržoves apsemtų.Kai užvirs ugnį sumažinti, uždengti dangčiu ir virti kol moliūgai suminkštės.
Sriubą pertrinti blenderiu, paskaninti druska , jei reikia įberkite dar prieskonių. Supikite kokoso pieną, jeigu Jums per tiršta sriuba dapilkite vandens ar sultinio , išmaišykite ir dar pakaitinkite iki užvirimo.
Pilstykite į lėkštes, paskaninkite kepintomis moliūgų sėklomis, grietinėle.
P.S. Grietinėle galite balinti visą sriubą arba patiekti atskirai.
Kokoso pieną naudojau tokį:
Skanaus!
Šaltinis:čia
No comments:
Post a Comment