Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
Virtinukai gavosi it šilkiniai, skanūs, minkšti, su lengva rūgštele.
Jei patieksite su išmone , tikrai niekas neatsisakys paraugauti patiekalo.
Receptas:
500 g obuolių
1 didelis kiaušinis
30 ml pieno
1-2 v.šaukštai cukrus
150 g miltų
žiupsnis druskos
Obuolius nulupti ir sutarkuoti burokine tarka, įpilti pieną,įberti cukrų ,įdėti lengavai išplaktą kiaušinį,suberti miltus.Tešla turi gautis tiršta. Jei tešla gavosi per skysta , miltų dėkite dar. Man gavosi bendros masės 778 g.
Arbatinį šaukštelį pamerkiate į vandenį ir kabinate tešlos su kaupu.Šaukštelį merkiate į vandenį prieš kiekvieną tešlos pakabinimą (nelimpa prie šaukštelio).
Tešlą dėkite ant delno, su tuo pačiu šaukšteliu apdailinkite. Galite nedailinti ,o mesti tiesiai į vandenį, tik jie bus negražūs, apsišerpetoję.
Apdailintą gumulėlį ,su tuo pačiu šaukšteliu pakabinkite nuo delno ir meskite į pasūdytą verdantį vandenį.Virkite apie 2 min.Vieną virtinėlį išimkite ir patikrinkite ar nėra žalias viduriukas.
Valgyti galima su grietine, jogurtu, su sviestu, dėti į saldžią sriubą , su apelsininėmis slyvomis iš čia. Aš patiekiau su keptais karamelizuotais bananais.
Skanaus!
Šaltinis :čia
No comments:
Post a Comment