Tuesday, 27 January 2015

APELSINŲ-KIAUŠINIŲ LIKERIS

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Seniai norėjau pasidaryti šį gėrį.Kaip tik šiandien prireikė baltymų,o šiam likeriukui pagaminti reikia trynių.
Pasidarė man karšta.Miksuojant buvo nulaižyti visi nukritę lašeliai,indai.Reikia būti atsargiems, nes  per daug besmaguriaujant gali pradėti rodytis ir kiaušiniai.Nenoriu propaguoti alkoholinių gėrimų, bet mes esame žemiški- norime draugę pavaišinti , kokį kremuką paskaninti ar ant ledo užsipilti...Lašelis šio gėrio tikrai nepakenks, o padarys mūsų gyvenimą šiek tiek saldesniu.

Receptas:
(gaunas 900 ml)

6 tryniai
150 g cukraus pudros
1 vanilės ankštis(aš įpyliau vanilės pastos)
2 apelsinai
250 ml kondensuoto saldaus pieno
350 ml konjako (aš pyliau užpiltinėm degtinės)

Trynius su cukraus pudra išplakti (ištrinti) iki kremo konsistensijos, apie 5 min. Įdėti vanilės(iš vidaus išgremžti). Apelsinus gerai nuplauti su valgoma soda(būtų gerai pamerkti į sodos tirpalą 15 min,neutralizuoja chemikalus), nutarkuoti smulkia tarka žievelę (netarkuokit baltos , ji karti). Išspausti sultis,perkoškit per sietelį. Tada žieveles ir sultis supilkite į kaiušinių kremą, įpilkite kond. pieną gerai išplakite ir dėkite į šaldytuvą 2 val.
Perkoškite per sietą ir  supilstykite į buteliukus . Rašo , kad laikyti šaldytuve. Laikosi 4-6 sav.
P.S. aš dar dapyliau 100 ml (tiek teturėjau) pirktinio advokato likerio - spalva gavosi geltonesnė.
Būtinai perkoškite nes nuo apelsino žievelių, kiek pastovėjus ilgiau įgaus aitrų skonį.

Gerų emocijų!

Šaltinis;čia

1 comment:

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...