Sunday 7 September 2014

PYRAGAS ZEBRAS

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Šitam pyragui kitokio pavadinimo ir nesugalvosi. Margas, kaip zebras. Labai sudomino pyrago raštas.Kaip jis čia kepamas? Skaitykite iki galo ir jūs sužinosite.
Orkaitę įkaitiname iki 180 temp.
Tešlai reikės:
3 kiaušinių
2 stikl. cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
1 stikl. obuolių sulčių arba vandens
1 stikl. aliejaus(pilkite neutralaus skonio) Aš pyliau bio saulegražų aliejaus ,tai ir jautesi saulegr.skonis, nors man patiko šis skonis.
2 stikl. miltų
2 a. š. kepimo miltelių
3 valg. šaukštai kakavos miltelių
2 valg. šaukštai miltų
2-3 valg.š.romo (nebūtina)
Kiaušinius,cukrų ir van.cukrų išplakti iki purumo. Suberti miltus,kepimo miltelius( būtinai išsijuokite), supilti sultis, aliejų, romą. Gerai išmaišome.Kai dedate miltus su kep. milteliais labai ilgai nemaišykite tešlos,nes gaunasi kieta tešla.Ši taisyklė galioja visiems pyragams.
Tešlą padalinkite į dvi dalis. Į vieną dalį dėkite 2 valg. šaukštus miltų,o į kitą-3 valg. šaukšt. kakavos.Išmaišome. Tešlą pilu į apvalią formą.Formos dugną iškloju kep. popieriumi , o šonus patepu sviestu.Kepti 1 val. Ar iškepęs pyragas patikrinkite mediniu pagaliuku. Jei iškepęs-pagaliukas bus sausas.Galime aplieti šokoladine glazūra.
KAIP SUPILTI TEŠLĄ?
Vienu šaukštu imame šviesios tešlos ir pilame į patį formos centrą, kitu šaukštu imame kakavinės tešlos,  vėl pilame į centrą ant baltos tešlos. Taip pilame kaitaliodami, kol išdėliosite visą tešlą.

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...