Friday 19 September 2014

PERLINIŲ KRUOPŲ KOŠĖ ŽIEMAI

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.

Perlinės kruopos-kažkaip nepelnytai pamirštos.Galėčiau lažintis,kad retas savo namuose surastų šių kruopų.O,gaila.Kiek galima paruošti įvairių patiekalų-rizoto,sriubų,košių...Be to, jos tinka ne tik maistui,bet ir peršalus, kosint.Turi daug ląstelienos, kuri išvalo organizmą, kaip šluota ir šiaip visokių maisto medžiagų.Na, kartais nieko nedarome dėl nežinojimo arba vaikomės virtuvės madų, pamiršdami senus dalykus.
Kažkaip įpratome daug ryžių valgyti, jie tokie beverčiai.Nušlifuoti,išbalinti be jokių maistinių medžiagų,tik skrandžiui užpildyti.O natūralių retas kuris nusiperka, nes jie brangesni ir skonis jų mums neįprastas.
Teisingai sako maisto žinovai- valgykite kas pas mus auga po mūsų saule.

Imame:

Agurkų- 1 kg
Pomidorų- 1kg
Svogūnų- 1 kg
Morkų- 1 kg
Perlinių kruopų- 800 g
Aliejaus- 0,6 l
Acto- 0,5 stiklinės
Druskos- 100 g
Cukraus- 300 g
Prieskonių

Perlines kruopas išsivirti iš anksto. Morkas sutarkuoti burokine tarka , svogūnus ,pomidorus(nulupti), agurkus  smulkiai supjaustyti. Morkas su svogūnais pakepinti aliejuje. Sudėti visas daržoves į puodą ir virti kol suminkštės (apie 15-20min), po to sudėti kruopas,  prieskonius,  likusius produktus ir dar virti apie 20min. Tik nepamirškite vis pamaišyti,  nes kruopas traukia  prie dugno. Jei košė gaunasi per daug tiršta įpilkite šiek tiek vandens ir dar pavirkite. Dėti į stiklainius ir užsukti dangteliais.




Skanaus!


^Šaltinis:čia

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...