Monday, 29 September 2014

KRIAUŠIŲ KOMPOTAS SU VYNU

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.

Reikės:

Kriaušės - 3 kg
Cukrus - 700 g
Baltas sausas vynas  - 3 stiklinės
Vanduo- 3 stklinės
Vynuogių actas - 10 valg.šaukštų
Cinamono lazdelė - 1 vnt.
Anyžinis gvazdikas - 1 vnt.



Kriaušes nuskusti, perpjauti per pusę, išpjauti seklalizdžius.
Cukrų užpilti vandeniu, vynu, įdėti gvazdikėlį, cinamono lazdelę, užvirinti.
Užvirus marinatui kriaušes sudėti į sirupą ir pavirti kol kriaušės šiek tiek suminkštėja.
Kriaušes sudėti istiklainius ir užpilti užvirusiu marinatu.Užsukti dangteliais.

Aš dėjau į pusės litro stiklainius. Į vieną stiklainį tilpo 2 kriaušės(t.y.4 puselės). Gavosi  7 stiklainiukai.


Skanaus!

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...