Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
Reikės:
Kriaušės - 3 kg
Cukrus - 700 g
Baltas sausas vynas - 3 stiklinės
Vanduo- 3 stklinės
Vynuogių actas - 10 valg.šaukštų
Cinamono lazdelė - 1 vnt.
Anyžinis gvazdikas - 1 vnt.
Kriaušes nuskusti, perpjauti per pusę, išpjauti seklalizdžius.
Cukrų užpilti vandeniu, vynu, įdėti gvazdikėlį, cinamono lazdelę, užvirinti.
Užvirus marinatui kriaušes sudėti į sirupą ir pavirti kol kriaušės šiek tiek suminkštėja.
Kriaušes sudėti istiklainius ir užpilti užvirusiu marinatu.Užsukti dangteliais.
Aš dėjau į pusės litro stiklainius. Į vieną stiklainį tilpo 2 kriaušės(t.y.4 puselės). Gavosi 7 stiklainiukai.
Skanaus!
No comments:
Post a Comment