Wednesday 17 September 2014

PAPLOTIS SU ŠONINE IR SVOGŪNAIS (Flammkuchen)

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.

Šis kepinys "Flammkuchen" labai populiarus Vokietijoj. Paklausus, kiekvienas  vokietis atsakys kas tai yra nors receptas  atėjęs  iš Prancūzijos."Flammkuchen"- prėska tešla, gaminama iš miltų ir skysčio nenaudojant jokių kildinimo priemonių. Tai pigi ir greit iškepama tešla.Todėl anksčiau prieš duonos kepimą, kol įšildavo krosnis iki reikiamos duonai kepti temperatūros, buvo kepamas" Flammkuchen." Taip išnaudodavo krosnies karštį. Išsikepdavo ir" Flammkuchen", ir duonos. Ot, kokie buvo taupūs prancūzai.

Tešlai reikės:

Miltų-  300 g
Mineralinio vand.gazuoto-  125 ml
Aliejaus-  4 valg.šaukštai
Druskos žiupsnį

Įdaras:

Jogurtinės grietinės arba rūgščios grietinės- 200 g
Šoninės apie - 150 g (rūkytos)
Svogūnas-  1 didelis
Juodųjų pipirų pabarstymui

Paruošimas:

Iš miltų,,mineralinio vandens, aliejaus ir druskos išminkyti tešlą kol taps elastinga nelimpanti prie rankų.Min.vanduo truputį tešlą padarys lengvesnę,puresnę.  Jei tešla limpa, šiek tiek miltų įberkite.Tešlą suformuoti į rutulį , įvynioti į foliją ir dėti į šaldytuvą 15-30min.subręsti.

Svogūnus supjaustome žiedeliais.Šoninę supjaustome plonomis juostelėmis.
Tešlą išimame iš šaldytuvo ir iškočiojame labai plonai( apie 3-5mm) didelės blėkos dydžio lapą.
Blėką ištepame riebalais arba įtiesiame kep.popierių. Klojame tešlą į blėką, Kraštų nereikia uzkelti, tešla turi gulėti tik ant blėkos dugno. Ant tešlos dedame  grietinę, su šaukštu vienodai išlyginame ir apdedame šonine ir pjaustytais svogūnais, apibarstome pipirais.
Kepame 200 temp.įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min. kol kraštai paruduoja.Iškepus papločiui  jį uždėti ant grotelių ir kelioms minutėms pakepti. Tada jis  gaunasi  traškesnis, skanesnis.
Skanauti galite su alumi ar vynu.
Skanaus!


^Šaltinis:/čia
Flammkuchen.html

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...