Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
Aš dar vakar spėjau prisirinkti žolelių.Bet po šios nakties tikrai nieko neliks. Atkeliavo nekviestoji viešnia - ŠALNA.
Labai jau mėgstu prieskonius. Kitą kartą parašysiu ajurvedinio mišinio receptą,kur jo bedėsi visur tinka,o ypač į padažus. Mano vyras pripažįsta, tik du prieskonius - pipirus ir lauro lapus.
Vieną metą privargau.Prišaldžiau priekonių ledukų formelėse,o išimant-byrėjo,trupėjo.Taip ir atsirado ši idėja.Gal ir Jums patiks.
Imu įvairiausių priekonių: baziliko, pankolio šakelių, petražolių lapelių, krapų, svogūnų laiškų, čiobrelių, mairūno, saliero lapelių, šalavijo, čili pipirų,saldžios paprikos, pomidorų(nuplikau, nulupu odelę ir išimu sėklas).Smulkiai supjaustau,šiek tiek pablenderuoju( galite to ir nedaryti),įpilu alyvuogių aliejaus,sezamo aliejaus(galite nepilti),įberiu kario,juod.pipirų,provanso žolelų.Beriu sausų prieskonių, nes masė gaunasi tvirtesnė, bet ir skonį pagerina.Aišku,prieskonių santykį pakoreguokit pagal save.Žolelių su intensyviu skoniu dėkite po žiupsnį.
Paruoštą mišinį dedu ant lentelės,palyginu ir supjaustau kubeliais.Tą lentutę kišu į maišelį ir per maišelio viršų,pagal padarytas linijas dar įspaudžiu,tarsi atskiriu kubelį vieną nuo kito ir dedu į šaldiklį.Kai sušala imu iš šaldiklio, ištraukiu iš maišelio ir supjaustau pagal padarytas linijas.Šį kartą per storus padariau,kai būna plonesni, tai lengvai susilaužo.Supjaustytus kubelius dedu į maišelį ir į šaldiklį.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
Dedant į sriubą, padažą...nereikia atšildyti.
Sėkmės išbandymuose!
No comments:
Post a Comment