Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
Kas valgėte risoto su šparagais,tai skoniu nelabai kuo skiriasi nuo manojo.
Šaldymui panaudojau brokolių galvutes ir liko daug kotų.Tai sugalvojau nekaloringą patiekalą, o kas nemėgstate valgyti daug mėsos tai šis receptukas kaip tik Jums.
Nuo brokolių kotų nulupame viršutinį kietąjį sluoksnį,panašiai kaip rabarbarus lupame.
Išverdame pasūdytame vandenyje,nuvarviname.
Risotto:
apie 500 g virtų brokolių kotų (galite dėti ir daugiau ,čia pagal skonį)
2 stiklinės ryžių (risoto)
1 svogūnas
800 ml daržovių sultinio
150 ml balto sauso vyno
60 g sviesto
druska
pipirai
30 g tarkuoto sūrio-permazano arba džiugo
Į puodą nesvylančiu dugnu dėti sviestą, pjaustytą svogūną. Apkepinti svogūną.Po to įberti ryžius ir pakepinti kol gausis permatomais. Nepamiršti vis pamaišyti. Įpilti vyną ir leisti šiek tiek pavirti. Po to per kelis kartus pilate sultinį ir pastoviai maišote kol išverdate. Po to sudedate išvirtus brokolių kotus , pagal skonį beriate druskos, pipirų ir paverdate apie 5 minutes.
Nuimate puodą nuo viryklės ir įmaišome tarkuoto sūrio.
Galite valgyti vieną ar su žuvies patiekalais.
Skanaus!
No comments:
Post a Comment