Artėja Helovino šventė ir kas neabejingi šiai šventei galės išsikepti šių nuostabių moliūginių bandelių.
Helovinas.Skamba nelietuviškai.Ir kodėl mes tokios papūgos esame, kad švenčiame kitų pasaulio šalių papročius.Helovino esmė ta, kad stengiamasi susisiekti su dvasių pasauliu: mirusiais,raganomis, demonais,velniu.
Atsimenu, būdami vaikai,irgi bandėm "heloviniškai" išsikviesti dvasias.Prisiminus,kai pradėjo judėti stiklinė palei raides,šiurpas nueina per nugarą.Geriau dvasias ir tamsiuosius demonus palikime ramybėje.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
Receptas:
1 pakelis(11g) sausų mielių
200 ml pieno
1,5 stiklinės(apie 400g) moliūgų tyrės
50 g rudo cukraus (jei neturite pakeiskite baltu)
50 g balto cukraus
6 valgomi šaukštai sviesto
1 kiaušinis
žiupsn.druskos
apie 8 stiklines miltų
1 arbatinis šaukštelis cinamono
vanilininio cukraus
trynys+1 a.šaukštelis grietinės--bandelių aptepimui
Moliūgą nulupkite, supjaustykite, sudėkite į puodą su nedideliu kiekiu vandens. Pilkite vandens tiek , kad nereiktų nupilti jo. Išvirus moliūgui - sutrinkite el.blenderiu.
Mieles, 2 valg. šaukštus drungną pieną ir 1 a.šaukštelį cukraus sudėti į nedidelį dubenėlį, kad pakiltų. Ant jų dar užbarstyti miltų, bet nemaišyti.
Pieną su cukrumi pašildyti ir maišyti , kol cukrus ištirps.
Išsitirpinti sviestą.
Į dubenį supilti pakilusias mieles, supilti sviestą, pieną su cukrumi (atvėsintus), įmušti kiaušinį, molūgų tyrę (atvėsintą), druską, cinamoną, van.cukrų ir 6 stiklines miltų. Iš karto visų miltų nesudėkite. Jei trūksta - geriau dadėti,negu gailėtis perdėjus:).Na,mielinės tešlos taip greit nesugadinsite.Jei tešla gaunasi per kieta,šiek tiek įpilsite pieno ar vandens.
Tešlą gerai išminkykite, aš minkau virt.kombainu apie 10 min.
Išminkę pridenkite, pastatykite šiltoje vietoje 1 val., kad pakiltų.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
Iš pakilusios tešlos formuokite nedideles mandarino dydžio bandeles. Aš tai išruliuoju ilgą dešrą ir supjaustau vienodais gabalėliais.Taip eina suformuoti vienodo dydžio bandeles. Nuo bandelių viršaus į apačią peiliu įpjaukite 8 juosteles. Juostelių kampai gaunasi smailūs, juos suapvalinkit. Į viduriuka įsmeikite po vieną anakardžio riešutą.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
Bandeles sudėkite į skardą, pabarstytą miltais. Leiskite pakilti.Tada aptepkite trynio ir grietinės plakiniu. Kepkite įkaitintoje iki 250 C temp 5-7 min., "kol moliūgiukai" pagels.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
Įš tos pačios tešlos kepiau pynutes, išėjo dvi gražios ir skanios pynutės:
Skanaus!
No comments:
Post a Comment