Tuesday, 21 October 2014

MOLIŪGINĖS BANDELĖS

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Artėja Helovino šventė ir kas neabejingi šiai šventei galės išsikepti šių nuostabių moliūginių bandelių.
Helovinas.Skamba nelietuviškai.Ir kodėl mes tokios papūgos esame, kad švenčiame kitų pasaulio šalių papročius.Helovino esmė ta, kad stengiamasi susisiekti su dvasių pasauliu: mirusiais,raganomis, demonais,velniu.
Atsimenu, būdami vaikai,irgi bandėm "heloviniškai" išsikviesti dvasias.Prisiminus,kai pradėjo judėti stiklinė palei raides,šiurpas nueina per nugarą.Geriau dvasias ir tamsiuosius demonus palikime ramybėje.
Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Receptas:

1 pakelis(11g) sausų mielių
200 ml pieno
1,5 stiklinės(apie 400g) moliūgų tyrės
50 g rudo cukraus (jei neturite pakeiskite baltu)
50 g balto cukraus
6 valgomi šaukštai sviesto
1 kiaušinis
žiupsn.druskos
apie 8 stiklines miltų
1 arbatinis šaukštelis cinamono
vanilininio cukraus

trynys+1 a.šaukštelis grietinės--bandelių aptepimui

Moliūgą nulupkite, supjaustykite, sudėkite į puodą su nedideliu kiekiu vandens. Pilkite vandens tiek , kad nereiktų nupilti jo. Išvirus moliūgui - sutrinkite el.blenderiu.

.
Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Mieles, 2 valg. šaukštus drungną pieną ir 1 a.šaukštelį cukraus sudėti į nedidelį dubenėlį, kad pakiltų. Ant jų dar užbarstyti miltų, bet nemaišyti.
Pieną su cukrumi pašildyti ir maišyti , kol cukrus ištirps.
Išsitirpinti sviestą.
Į dubenį supilti pakilusias mieles, supilti sviestą, pieną su cukrumi (atvėsintus), įmušti kiaušinį, molūgų tyrę (atvėsintą), druską, cinamoną, van.cukrų ir 6 stiklines miltų. Iš karto visų miltų nesudėkite. Jei trūksta - geriau dadėti,negu gailėtis perdėjus:).Na,mielinės tešlos taip greit nesugadinsite.Jei tešla gaunasi per kieta,šiek tiek įpilsite pieno ar vandens.
Tešlą gerai išminkykite, aš minkau virt.kombainu apie 10 min.
Išminkę pridenkite, pastatykite šiltoje vietoje 1 val., kad pakiltų.
Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Iš pakilusios tešlos formuokite nedideles mandarino dydžio bandeles. Aš tai išruliuoju ilgą dešrą ir supjaustau vienodais gabalėliais.Taip eina suformuoti vienodo dydžio bandeles. Nuo bandelių viršaus į apačią peiliu įpjaukite 8 juosteles. Juostelių kampai gaunasi smailūs, juos suapvalinkit. Į viduriuka įsmeikite po vieną anakardžio riešutą.
Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.

Bandeles sudėkite į skardą, pabarstytą miltais. Leiskite pakilti.Tada aptepkite trynio ir grietinės plakiniu. Kepkite įkaitintoje iki 250 C temp 5-7 min., "kol moliūgiukai" pagels.
Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.


Įš tos pačios tešlos kepiau pynutes, išėjo dvi gražios ir skanios pynutės:


Skanaus!

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...