Labai patiko šis apkepas.Lengvai virškinamas,švelnaus skonio, alyvuogės šiam patiekalui priduoda pikantiško skonio.
Reikės:
350 g makaronų(ėmiau vamzdeliais)
druskos
3 valg.šaukštai alyvuogių aliejaus
4 mažos cukinijos
1 skiltelė česnako
apie 3 valgomus šaukštus petražolių
1 valg.šaukštas sviesto formai ištepti
175 g mocarelos(aš ėmiau apie 200 g varškės)
apie 2-3 valg.šaukštus alyvuogių
Makaronus verdame pasūdytame vandenyje su 1 valg.šaukštu aliejaus apie 10 - 12 min. kol išvirs. Išvirus nukošti ir gerai nuvarvinti.
Cukinijas supjaustyti greižinėliais, įdėti pjaustyto česnako ir apkepti aliejuje(tik neperkepti, geriau lieka traškesnės).Sudedame makaronus ir trumpai vis pamaišant pakepame, suberiame petražoles. Įmame formą (ėmiau 21*32) ištepame sviestu ir pilame paruošta masę. Ant viršaus užpjaustome mocarelos sūrį ( aš aptrupinau varke) ir apibarstome alyvuogėmis. Jei norite galite alyvuoges berti pasmulkintas. Aš dar užpjauščiau pomidorų.
Kepti įkaitintoje 180 C temp. apie 15 - 20 min. (kol viršus bus geltonai auksinės spalvos).
Skanaus!
Šaltinis:Ingrid Schlieske "Kochbuch zur Trennkost"
No comments:
Post a Comment