Papraščiau net negali būti. Sudedi, išmaišai, kepi ir akimirksniu dingsta nuo stalo.
Rekės:
55 g išlydyto sviesto
200 g miltų
2 arb.šaukšteliai kepimo miltelių
1 arb.šaukštelis sodos
100 g cukraus
1/2 a.šaukštelio citrinos žievelės
žiupsnelio druskos
120 ml pieno
1 kiaušinis
apie 30 vnt.gervuogių uogų
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsn.temperatūros.
Į miltus dedame kep. miltelius, sodą ir viską kartu išsijuojame. Į išsijuotus miltus dar sudedame cukrų, druską bei citrinos žievelę. Kitame inde sumaišome lydytą sviestą(atvėsintą), pieną bei kiaušinį. Skystą masę pilame į sausus produktus ir maišome ,kol nebeliks sausų miltų. Bet nepermaišykite nes "išleisite" orą iš tešlos ir kepinys bus kietas. Tešlą pilame į keksiuko formeles ir į kiekvieną formelę įdedame po tris gervuoges, įspaudžiame į tešlą.
Kepame 25 min. Ar iškepė - patikriname mediniu pagaliuku.
Skanaus!
Šaltinis:čia
No comments:
Post a Comment