Friday, 3 October 2014

KEKSIUKAI SU GERVUOGĖMIS




Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.

Papraščiau net negali būti. Sudedi, išmaišai, kepi ir akimirksniu dingsta nuo stalo.

Rekės:

55 g išlydyto sviesto

200 g miltų

2 arb.šaukšteliai kepimo miltelių

1 arb.šaukštelis sodos

100 g cukraus

1/2 a.šaukštelio citrinos žievelės

žiupsnelio druskos

120 ml pieno

1 kiaušinis

apie 30 vnt.gervuogių uogų

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsn.temperatūros.

Į miltus dedame kep. miltelius, sodą ir viską kartu išsijuojame. Į išsijuotus miltus dar sudedame cukrų, druską bei citrinos žievelę. Kitame inde sumaišome lydytą sviestą(atvėsintą), pieną bei kiaušinį. Skystą masę pilame į sausus produktus ir maišome ,kol nebeliks sausų miltų. Bet nepermaišykite nes "išleisite" orą iš tešlos ir kepinys bus kietas. Tešlą pilame į keksiuko formeles ir į kiekvieną formelę įdedame po tris gervuoges, įspaudžiame į tešlą.
Kepame 25 min. Ar iškepė - patikriname mediniu pagaliuku.

Skanaus!



Šaltinis:čia


No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...