Taip ir girdi seną dzūkų dainą:,,Mes esam dzūkai girių karaliai,o karalienė-Dzūkija".
Nepažįstu šio krašto.Tačiau gėda ne man vienai, kadangi sugebame nuvykti į tolimiausią pasaulio kampelį,o čia, savo žemėje, neatrandame laiko,neturime noro,neužtenka pinigų,kad pažintumėme savo kraštą.
Sako: ten žydi grikiai palei kelią,
ten auga baravykai šniūrais net ir ant pušelių,
ten pačios gražiausios dainininkės mergelės,
ten patys šauniausi muzikantai berneliai.
Tad, keliaukime ten ir pažiūrėkime į girias žalias, išgirskime dainas ir įsitikinkime, kad Karalienė tikrai yra Dzūkija.
Receptas:
500 g bulvių
70 ml pieno
250 g virtų grybų
1 v.š.bulvių krakmolo
3 v.š.petražolių
druskos
Bulves nuskusti,sutarkuoti bulvių tarkuojama mašina.Tarkius nusunkti.Pieną užvirinti ir užplikyti tarkius.Išmaišyti, sudėti smulkiai pjaustytus virtus grybus, krakmolą druską, pjaustytas petražoles. Pievagrybius dėjau nevirtus-žalius.
Formuojame apvalius,vieno valgomojo šaukšto dydžio kukulius.
Dedame į pasūdytą verdantį vandenį.Virti apie 10-15 min.
Labai skanu valgyti aliejuje pakepintais svogūnais.
P.S.Labiausiai patiko virti su pievagrybiais ir voveruškom.su kitais grybais irgi skanu, bet vaizdas ne koks-gaunasi tamsūs.
Skanaus!
No comments:
Post a Comment