Saturday 9 January 2016

CITRINŲ LIKERIS

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.

8 citrinų žievelės
3 citrinų sultys
3/4 stiklinės cukraus
1 stiklinės vandens
3 gvazdikėlius
2,5 stiklinės degtinės(38-40 %)

Citrinas labai gerai nuplauti sodos tirpalu(aš dar jame pamirkau 20 min.). Viršutinį žievelės sluoksnį nuskusti skustuku. Stengtis neliesti apatinio balto žievelės sluoksnio, nes jis suteikia kartumo.
Žieveles sudėti į indą(stiklainį),užpilti degtine,sandariai uždaryti ir pastatyti vėsiai 3 paroms(ilgiau nelaikykit, nes bus kartu).
Po 3 parų degtinę nukošti.
Išsivirti sirupą:
į puodą suberti cukrų, įpilti vandens,įdėti gvazdikėlius ir maišyti kol cukrus ištirps, pavirti 5 min. Atvėsinti.
Iš trijų citrinų išspausti sultis.
Viską sumaišyti kartu:citrinų sultis, dgtinę ir sirupą.Supilstyti į butelius ir pastatyti vėsiaiį tamsią vietą ir palikti ramybėje 1 savaitei.
Likeris vartojamas gerai atšaldytas.

Gerų Jums emocijų! 



No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...