Friday 13 February 2015

"ŠAMPANINIAI" KEKSIUKAI



Šitie keksiukai skirti valgyti ne kiekvienai dienai ,o kokiai nors ypatingai progai.Aišku, pilsime putojantį vyną,bet visvien jie ypatingi - purūs, drėgni,charakteringi, subtilūs, dvelkiantys elegancija.O kam svarbi būtinybė: kokybė, modernumas, prabanga, prašau - pilkite grynuolį šampaną.

Receptas:

2 dideli kiaušiniai
220 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnis druskos
100 g sviesto(kambario temperatūros)
150 g cukraus
vanilininio cukraus
100 ml putojančio vyno
70 ml pieno
1 v.š. citrinos sulčių

kremas:
philadelfijos sūrio 125 g (galima ir kreminės varškės)
250 ml grietinėlės plakimui ( aš visada imu lygiom dalim dvaro grietinės ir grietinėlės plakimui,gerai išsiplaka ir nereikia jokių standiklų)
apie 90 g kondensuoto pieno
dėl spalvos įpyliau burokėlių sulčių (išspaustas sultis su cukrumi pavirinau)

Įkaitinti orkaitę iki 180 C temp.
Miltus su kep. milteliais išsijoti.
Minkštą sviestą išsukti su su 100 g cukraus, van. cukrumi iki purumo.
Kiaušinio baltymus ir trynius atskirti.
Trynius dėti į sviesto,cukraus plakinį.,išsukti iki vientisos masės.
Pilti šampaną, išmaišyti iki vientisumo. Įpylus šampaną tešla gali pasidaryti nebe vientisa(lyg norėtų atsiskirti riebalai), neišsigąskite - įbėrus miltų viskas išsimaišys.
Į masę berti pusę miltų su kep.milteliais,kai tešla tampa vientisa-pilti pieną, tada vėl berti miltus ir išmaišyti iki vientisos konsistencijos,galiausiai į pabaigą supilkite citrinų sultis.
Kiaušinių baltymus išplakti su likusiu 50 g cukrumi iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą.Maišyti reikia mediniu šaukštu verčiant tešlą iš apačios į viršų.
Tešlą išpilstyti į popierines formeles.Kepkite 20 min. Man išėjo 15 keksiukų.
Atvėsusius keksiukus dekoruokite kremu.
Kaip dekoracijas daryti žiūrėkite :čia


Skanaus!


Šaltinis:čia


No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...