Karštą vasaros dieną nenorime srėbti karštos sriubos- norisi kažko vėsaus,gaivinančio ir lengvo.
Receptas:
300 g miltingų bulvių
1 vid.dydžio svogūno
1 v.š. sviesto
600 ml paukštienos sultinio
druskos,pipirų
0,5 a.š.kurkuma(suteikia sriubai geltoną spalvą, jei neturite -nedėkite)
0,5 a.š.kurkuma(suteikia sriubai geltoną spalvą, jei neturite -nedėkite)
80 g grietinės
125 ml pieno
priedai prie sriubos:
žalias agurkas
ridikėlių
1 v.š.kapotų petražolių lapelių
Bulves nuskusti, smulkiai supjaustyti, užpilti paukštienos sultiniu .
Svogūną susmulkinti, pakepinti svieste ir supilti ant bulvių. Išverdame bulves, su blenderiu viską sutriname, padruskiname , beriame pipirų.
Jei sriuba per tiršta įpilkite šiek tiek sultinio.
Atvėsus sriubai įmaišome pieno ir grietinės. Jei netinka pienas, galite užbalinti sriubą vien grietinėle arba atvirkščiai-vien pienu.
Sriubą pilame į mažus puodelius, serviruojame su smulkiai pjaustytais agurkais, ridikėliais, užbarstome smulkintais petražolių lapeliais.
Skanu ir šiltą valgyti be daržovių.
Skanaus!
Atvėsus sriubai įmaišome pieno ir grietinės. Jei netinka pienas, galite užbalinti sriubą vien grietinėle arba atvirkščiai-vien pienu.
Sriubą pilame į mažus puodelius, serviruojame su smulkiai pjaustytais agurkais, ridikėliais, užbarstome smulkintais petražolių lapeliais.
Skanu ir šiltą valgyti be daržovių.
Skanaus!
No comments:
Post a Comment