Friday, 6 February 2015

PLAKTAS MEDUS

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Norite pabūti fokusininku? Tik reikia turėti medaus, mikserio ir keletą minučių ir turėsite tepamą medų,kuris nesukietėja,o atrodys kaip kondensuotas pienas,aišku skonis liks tas pats - medaus.

Reikės:

1 dalies susikristalizavusio (kieto medaus)
1 dalies skysto medaus
mikserio
Pirmiausia 1 dalį medaus ištirpiname. Indą su medumi statome į kitą indą su vandeniu ir kaitiname kol ištirpsta medus.
Sudedame į plakimo indą pasmulkinto kieto medaus, supilti ištirpintą medų ir mikseriu pradėti plakti pačiu mažiausiu greičiu(kad sparnelių nesulaužytumėt), kai prasiplaks galite padidinti greitį. Plakite tol,  kol  pamatysite fokusą. Medus pradės baltėti, darysis kreminės konsistencijos - truks apie 20 min. Mano medus nebuvo labai kietas, tai man greičiau išsiplakė.  Laikyti kambario temperatūroje. Aišku, ne tik laikykite , bet ir tepkite ant duonos, paplotėlių, pagardinkite salotas ar arbatą.
Magijos paslaptis ta, kad plakant suyra kristalai.


Balto medaus  padariau iš 6 v.š.(nuotraukoje matos) - 3 v.š. kieto medaus ir 3 v.š.  skysto medaus. .
Sėkmės bandymuose!


Šaltinis:čia

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...