Saturday 7 February 2015

KEPENĖLIŲ TORTAS

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Daugelis žmonių nevalgo subproduktų, labai bijo cholesterolio.Aš nežadu šimtą metų gyventi ir per trumpas gyvenimas, kad atsisakyčiau skanių dalykėlių, kaip galėčiau atsisakyti: kiaulių uodegėlių,knysliukų,širdelių, o kokia skani plautinė dešra niammm.
Šį kartą pabandykite kepenėles paruošti kitaip.

Receptas:

400 g kepenėlių (paukščių, jaučio, kiaulės, o skaniausia iš triušio)
1 kiaušinis
1 v.š. miltų
1 v.š.krakmolo
druskos
pipirų, čiobrelių
 pieno
aliejaus kepimui

Įdarui:
1 morka
1 didelis svogūnas
druska
aliejus 
majonezas
petražolės

Kepenėlių mirkyti piene ar vandenyje nereikia. Nuo mirkymo jos pasidarys švelnesnio skonio, bet kartumo nepanaikins. Reikia žiūrėti, kad jos būtų švarios. Jeigu pamatysite žalios spalvos beveik juodą dėmę, tą vietą išpjaukite ir meskite lauk( išsiliejusi tulžis).
Kepenėles sumalkite mėsmale( tik ne blenderiu), įmuškite kiaušinį,dėkite druskos , prieskonius, miltus, krakmolą, pieno.Galite  paeksperimentuoti, įpilti ir šlakelį konjako.Tešla neturi būti nei per tiršta, nei per skysta.
Keptuvę imkite nedidelę,nes didelį blyną sunku apversti. Šį kartą kepiau nedidelius blynelius ,ir padariau du nedidelius tortukus.

 Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus , įpilkite tešlos tiek , kad gautųsi per visą keptuvę blynas. Pakepkite vieną pusę po to apverskite kitą pusę.Verskite atsargiai, geriau pasiimkite plačią mentelę , kad nesutrūkinėtų blynas. Aš šiek tiek pakrapštau blyną ir pažiūriu ar nėra žalias,ar nebėga rusvas skystis.
Pasiruoškite įdaro:
Į keptuvę pilame aliejaus, dedame tarkuotas morkas, druskos ir iškepame. Galite įtarkuoti šiek tiek apelsino žievelės - pagerina skonį.
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, iškepti. Pagardinkite druska ir pipirais.
Dabar beliko sukonstruoti tortą.
Kepenėlių blyną patepkite majonezu, uždėkite  keptų svogūnų. Ant svogūnų dėkite kepenėlių blyną jį patepkite majonezu ir uždėkite morkų įdaro. Taip sluoksniuokite visus blynus.
 Ant viršaus(paskutinio blyno) užtepkite majonezo.Uždėkite, jeigu liko, kurio nors įdaro, apibarstykite žalumynais. Jei neliko įdaro, patepkite majonezu ir pabarstykite tik žalumynais arba virtu smulkintu kiaušiniu.
 Puoškite kiekvienas pagal savo fantaziją ir kad skoniai derėtų.
Geriausia būtų pertepti su savo gamybos majonezu.

P.S. daržovių kiekis duotas apytikriai. Kiekvienas turite pasireguliuoti pagal save,gal dėsite daržovių storesnį sluoksnį, o gal- plonesnį. Torto labai aukšto nekonstruokit,užtenka  keturių blynų.



Šaltinis:čia

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...