Wednesday 4 February 2015

KEPTI KIAULIENOS ŠONKAULIUKAI SU MEDUMI IR GARSTYČIOMIS

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Labai mėgstu kiaulienos šonkauliukus, todėl juos taip dažnai kepu.Pamarinuoji,dedi į orkaitę ir tiek to vargo.Šonkauliukus perku mėsingus.Pagal šį receptą galima kepti ir kiaulienos nugarinę, sprandinę.Kai gaminu iš mėsos ar daržovių patiekalus niekada nesilaikau receptūros,visada dedu kaip sako žmonės iš,,akies,,,todėl tiek mažai rašau bloge iš mėsiškų patiekalų.

Receptas:
imu 2 didelius gabalus kiaulienos šonkaulių, kartu paėmus-1,4 kg
druskos, maltų juodųjų pipirų
1 v.š.medaus
1 v.š.garstyčių (būtinai imti grūdėtas)
5 skiltelės česnako
3-4 v.š. aliejaus
Žiupsnelį kumino sėklų

Mėsą įtrinti druska,nematavau kiek jos reikia : paėmiau žiupsnį apibarščiau iš vienos pusės, paėmiau dar žiupsnį apibarščiau iš kitos pusės. Dedame į šalį pusvalandžiui.
Stipriai įkaitinti keptuvę , įpilti lašelį aliejaus (jeigu gera keptuvė išvis nereikia aliejaus) ir iš abiejų pusių kiek įmanoma trumpai apkepti šonkaulius. Vieną kartą pamiršau apkepti ir jau skonis gavosi kitoks.
Mėsytę dėkite į kepimo indą ir ant viršaus užpilkite padažu: padrytą iš medaus,garstyčių,česnako,aliejaus.
Kepti įkaitintoje iki 160 C orkaitėje. Aš kepiau apie 1 val. Kai iškeps ištraukite indą iš orkaitės, pridenkite folija ir palikite "pailsėti" 5-7 min.
Jei kepsite nugarinę ar šiaip mėsos gabalą kepti tol, kol mėsos temperatūra viduje bus apie 75 C. Matuoti tokiu prietaisu.
Šį kartą šonkauliukus patiekiau su troškintais raudonais kopūstais, bulvių košę su ptražolėmis,keptais svogūnais , rūkyta dešra ir išskobtom kurkuma virtom bulvytėmis. Bulvytes išskobiu tokiu įrankiu:



Skanaus!



Šaltinis:čia

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...