Wednesday, 4 February 2015

AJURVEDINIS PRIESKONIS

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Kiek mes žinome Ajurveda prieskoniams skiria ypatingą dėmesį.Jie stengiasi ir maistą paskaninti, ir visas,,Došas,Pitas,,atgaivinti t.y.atstatyti harmoniją žmoguje,įvairias ligas gydyti.
Šis prieskonis labai tinka patiekalams skaninti,kur bedėsi visur tinka.Ypač,kai darau bešamelio padažą cepelinams, ar į kokį daržovių troškinį,sriubą.
Jeigu, kuris nors prieskonis Jus erzina tikrai neprievartaukite savęs,tai ženklas, kad šis prieskonis Jums netinka.Pamenu vieną metą buvau užsiauginusi daug anyžio ir vieną kaimynę pavaišinau arbata.Ji nemėgo šio augalo, bet nedrįso man pasakyti ,vėliau jai pasidarė bloga - supykino.

Imam:

10 g imbiero miltelių
10 g kalendros miltelių
10 g kmynų miltelių
10 g sudžiovintų mėtų lapelių
20 g pankolio sėklų miltelių

Pankolio sėklų būna pirkti vaistinėse.Mėtų prisidžiovinkite vasarą.
Prieskonius malu po vieną rūšį atskirai , po to viską kartu sumaišau.

Galite ir gerti - po 1 a.š. tris kart dienoj  su 1 stikl. šilto vandens.



Sėkmės!

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...