Saturday 7 February 2015

OBUOLIŲ PYRAGAS SU VARŠKE

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Šis pyragas labai skanus ir sotus,kažkiek primena savo skoniu draugystės pyragą.Neturėjau rūgščių obuolių, todėl mano pyragui  pritrūko rūgštumo.

Receptas:

300 g riebalų( sviesto/kepinių margarino)
3oo g cukraus
4 kiaušiniai
vanilininio cukraus
2 a.š. kepimo miltelių(1 pakelis-15 g)
citrinos žievelės
miltų 500 - 700 g

Įdaras:
obuolių( aš sunaudojau vidutinio dydžio 13 vienetų)
500 g kreminės ar paprastos 9 proc.varškės
2 v.š. cukraus
1 kiaušinis
citrinos žievelės ar cinamono

Įkaitiname orkaitę iki 180- 190 C temp.
Riebalus ištirpiname.
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir van. cukrumi.
Toliau beplakant kiaušinius, po truputį supilame pravėsusius ištirpintus riebalus. Dar šiek tiek pamaišome.
Suberiame su kepimo milteliais sumaišytus ir išsijotus miltus, citrinos žievelę, išmaišome (tik nemaišykite per ilgai, su kepimo milteliais negalima ilgai maišyti).
Imame 40 x 25 cm kepimo skardą, patepame riebalais ir išklojame kepimo popieriumi.
Į skardą sudedame 2/3 tešlos. Rankų pagalba ar kokia mentele išlyginame tešlą, užrietimų šonuose nereikia daryti(bortelių). Ant viršaus sudėliojame pjaustytus obuolius. Obuolius pjaustyti stambiom skiltelėm pvz. mažesnius obuolius į 4 dalis.
Varškę ištrinam su kiaušiniu, cukrumi ir citrina ar cinamonu.Varškės netrinkite iki kreminės masės, skaniau kai ji grubi, su trupinėliais.
Paruoštą varškę uždedame ant obuolių viršaus.
Pirštais atplėšiame nuo tešlos gabalėlius ir išdėliojame ant varškės viršaus. Jeigu limpa tešla prie pirštų juos pasidrėkinkite vandeniu.
Paruoštą pyragą šaunam į įkaitintą orkaitę ir kepam 40- 50 min. Ar iškepęs,tikrinam pagaliuku - pagaliukas turi būti sausas.
Kad gražiau atrodytų apibarstykite cukraus pudra.



Skanaus!


Šaltinis:čia

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...