Wednesday, 4 February 2015

MOLIŪGŲ PYRAGAS

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Receptas:
250 g moliūgo tyrės(aš nesvėriau , ėmiau 1 stikl. ;stiklinės tūris - 250 ml)
115 g minkšto sviesto
185 g cukraus (jei turite galite dėti rudojo cukraus)
2 dideli kiaušiniai
1 a.š. apelsino žievelės
60 ml apelsino sultys ( gavosi iš vieno vid.dydžio apelsino)
230 g miltų
1 a.š. valg.sodos
1/2 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. druskos
1/2 a.š.cinamono miltelių
1/2 a.š. maltų gvazdikėlių
1/2 a.š. malto imbiero
žiupsnis malto muskato
80 g susmulkintų graikinių riešutų (kitą kartą dėjau per pus -graikinių riešutų ir pistacijų mišinio).
cukraus pudros apibarstymui

Puode su trupučiu vandens išvirti  pjaustytą gabalėliais moliūgą. Su blenderiu ištrinti iki tyrelės.

Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros.
Minkštą sviestą su cukrumi ištrinti iki kreminės masės, palaipsniui po vieną įmušti kiaušinius. Gerai išmaišyti, kad gautųsi vientisa masė.
Viename inde sumaišyti moliūgo tyrę, apelsino žievelę ir apelsinų sultis.
Kitame inde sumaišykite miltus, sodą, kepimo miltelius ir prieskonius.
Į sviesto, kiaušinio plakinį pakaitaliojant sudėkite moliŪgų tyrę ir  miltų mišinį. Į pabaigą , jei mėgstate, suberkite sumaltus graikinius riešutus.
Supilkite į pateptą sviestu 21 x 11 formą. Kepkite 55 - 60 min.  Ar iškepęs- patikrinkite mediniu pagaliuku.
Iškepus 5 min. palikite formoje. Išimkite lauk iš formos , atvėsinkite ant grotelių. Apibarstykite cukraus pudra.
P.S. kepiau silikoninėje gėlės formoje - nepatiko forma. Kitą kartą kepsiu keksiukus pagal šį receptą. Pyragas , tai labai skanus!


Skanaus!


No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...