Tuesday, 3 February 2015

MARINUOTI BUROKĖLIAI


Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Burokėlius mes prisimename kai prasideda šaltibarščių sezonas, arba kokiai šventei - silkę kailinukuose.O kiek jie turi užsislėpę gerų dalykėlių,paskaitykite:čia ir čia.Ir šiaip daugiau pasidomėkite apie šią daržovę tada suprasite, kad tinka ne tik kiaulėm šerti- vokiečiai taip vertina šią daržovę.Tai girdėjau ne iš vieno vokiečio.Gerai ,kad burokėliai ,,pareina,,į madą.Pradėjo pyragus kepti,čipsus daryti,iš žalių burokėlių salotas,gražinti patiekalus,žele...
Vienoje vokiečių šeimoje ilgai darydavau salotas iš salierų ir žalių burokėlių,kol nesakiau iš ko jos pagamintos,tai valgydavo pilna burna,bet kai vieną kartą pasakiau sudėtį- nebereikėjo daugiau jų gaminti.Mės esame lietuviai, negailėkime nei kiaulėm ir patys valgykime į valias.

Išsivirkite 5 - 6 vnt. vidutinio dydžio burokėlius. Nulupkite, specialiu įrankiu išskobkite rutuliukus.
Pasidarote marinatą:
imate 1 stiklinę raudonojo vyno
50 ml acto
2 v.š.juodųjų serbentų uogienės arba 30 ml sirupo
druskos, juod. pipirų
aliejaus 3-5 v.š.kepimui
Keptuvėįje įkaitiname aliejų,sudedame burokėlių kamuoliukus ir porą minučių apkepame.
Į puodą supilame raudoną vyną,actą,paskaninam druska, sudedame juod. serbentų uogienę ar sirupą, juod. pipirų. Jei neturite juod. serbentų, tai paskaninkite cukrumi. Marinatas turi gautis saldrūgštis. Į marinatą sudedame burokėlius ir kaitiname ant silpnos ugnies apie 20- 25 min. Atvėsiname marinate, kuriame virė. Paragaukite ar ko netrūksta, galite paskaninti ir tamsiu balzamininiu actu. Aš palikau marinuotis parą.
Neišmeskite išskobtų burokėlių, supjaustykite kubeliais - panaudosite salotom ar sriubai.
Matosi rutuliukai dubenėlyje:

Skanaus!

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...