Tuesday, 3 February 2015

KIAULIENA KORĖJIETIŠKAI

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Visada kiaulienos sprandinę kepdavau nepjaustytą viename gabale.Šį kartą kepiau pjaustytą ir pamarinuotą - mėsą gavosi sultinga,minkšta ir labai skani.

1,5 kg kiaulienos(aš ėmiau sprandinės)
1 didelis svogūnas
3-4 česnako skiltelės
1 v.š.cukraus
3 v.š.aliejaus
2-3 lauro lapeliai
2 a.š.druskos
5-6 v.š. sojos padažo
2-3 v.š.citrinos sulčių
j.pipirų

Mėsą supjaustyti stambiais gabalais(kaip šašlykui).Svogūną supjaustyti pusžiedžiais,česnaką susmulkinti.
Sojos padažą sumaišyti su cukrumi,druska,pipirais,pasmulkintais lauro lapeliais,aliejumi ir citrinos sultimis.
marinatą užpilti ant mėsos,sudėti svogūnus,česnakus,viską gerai išmaišyti ir palikti marinuotis pusvalandžiui.Aš palikau per naktį.

Sudėti mėsą su svogūnais į kepimo indą ir kepti neuždengus iki 200 C temp.įkaitintoje orkaitėje, kol mėsa bus minkšta, apie 40-60 min. Kepimo laikas priklausys nuo jūsų orkaitės ir mėsytės marinavimo laiko - kuo ilgiau marinuosis ,tuo greičiau iškeps.
Patiekiau su bulvių ir brokolių koše ir marinuotais burokėliais iš:čia Skanaus!

Šaltinis:čia

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...