Sunday 22 February 2015

BANANINIAI KEKSIUKAI


Buvo linksma juos kepti.Virtuvėje šeimininkavau tik aš.Vyras žiūrėjo krepšinį.Karts nuo karto iš gretimo kambario išgirsdavau šūksnį"bravo".Tuomet ir aš neatsilikdavau,iškėlusi rankas į viršų sušukdavau,kaip aidas atkartodavau - "braaavo".Buvau neakivaizdinė krepšinio sirgalė.Neveltui vaikai mūsų šeimyną pavadino"Adamsų" šeimynėle.
Keksiukams, tikriausiai, irgi patiko šis spektaklis,nes jie gavosi tokie skanūs.Na,man skanūs,o Jums gal išvis nepatiks - dėl skonio nesiginčijama.

Receptas:

2 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
70 g cukraus
0,25 a.š. malto muskato arba cinamono
1 didelis bananas(apie 200 g),gerai prinokęs
2 kiaušiniai
žiupsnis druskos
125 g sviesto tirpinto
100 g šokolado gabaliukų arba lašelių
0,5 citrinos sulčių

Orkaitę įkaitinti iki 180 C temp.
Bananą sutrinti šakute, įpilti citrinos sulčių. Su šakute dar kartą gerai patrinti, kad gautus vientisa masė.
Kiaušinius išplakti su cukrumi. Į juos sudėti banano masę, muskatą, supilti atvėsintą sviestą. Dar kartą pamaišome.
Miltus išsijojame su kep.milteliais. Suberiame į maišomą masę. Pamaišome, tik ne perilgai. Priminimas - tešla su kep. milteliais ar soda ilgai nemaišoma, vos tik nelieka sausų miltų baigiame maišyti, antraip kepinys bus kietas.
Tešla turi gautis grietinės konsistencijos(oi, kaip man nepatinka šis žodis) Tešla turi lėtai išslysti ir nukristi nuo šaukšto. Jeigu tešla per skysta ,įberkite  šiek tiek miltų. Įpabaigą įmaišome šokolado gabaliukus. Belieka supilti į formeles. Tešlos pilame  3/4  formelės tūrio.
Kepti 20-25 min. Kontrolei - sausas pagaliukas.
Iškepus, atvėsinus išpjauščiau keksiukų viduriukus. Viduriukus  užpildžiau uogiene.

Imame apie 100 g plakamosios grietinėlės, 1 v.š.cukraus. Išplakame iki kreminės masės ir įmaišome apie 2 v.š. kreminės varškės . Kremą dedame ant keksiukų viršaus, apliejame kiaušininiu likeriu. Likerį naudojau pačios gamintą: iš čia.
Kremą galite dėti Jums mėgstamą, puošti irgi - kuo tik sugalvojate. Kuo "aprengsite" viskas priklausys nuo Jūsų fantazijos ir Jūsų skonio.

Skanaus!




Šaltinis:čia

1 comment:

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...