Thursday, 21 May 2015

ŠOKOLADINIAI - MĖTINIAI SAUSAINIAI

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Šituos sausainius kepiau velykoms.Neturėjau laiko parašyti recepto nes buvau išvykusi pas vaikus į Angliją.Šitie sausainiukai irgi kartu keliavo.Dukra šių sausainių buvo nusinešusi į darbą,tai kitą kartą bendradarbės( britės) prašydavo, kad dar atneštų kokių nors mamos kepinių.Mamos kepiniai visados skaniausi:)

Receptas:

170 g juodojo šokolado
85 g minkšto sviesto
145 g rudojo cukraus (per pus maisiau su baltu cukrumi)
1 didelis kiaušinis
1 valgomas šaukštas stiprios kavos
1 a.šaukštelis nubrauktas sodos
žiupsnis druskos
keli lašai mėtų ekstrakto

Orkaitę įkaitinti iki 180 C temp.

Šokoladą ištirpinti dubenyje virš puodo su verdančiu vandeniu ( dubens dugnas neturi liesti vandens). Atvėsinti.

Ištrinti sviestą su cukrumi iki purios masės. Įmušti kiaušinį, vėl gerai išsukti. Įmaišyti kavą ir mėtų ekstraktą. Išmaišyti. Supilti ištirpintą pravėsusį šokoladą. Išmaišyti.
Sudėti miltus, kep. miltelius, sodą, druską. Atsargiai išmaišyti .
Įvynioti į plėvelę ir dėti šaldytuvan 10 min. Jei per ilgai laikysite šaldytuve  -tešla per daug sustings.
Imate po 1 valg. šaukštą tešlos ir fornuojate kamuoliukus. Dėti ant kepimo skardos, išklotos kep. popieriumi, paliekant  4-5 cm tarpelius. Šiek tiek paploti.
Kepti 8-10 min.

Skanaus!


Šaltinis:čia

  

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...