Sunday, 17 May 2015

NAMINIAI ČEBURĖKAI




Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Išbandytas receptas,tikrai negali nepasisekti.Kas ragavo,sakė:kaip pirktiniai.Tešla gaunasi - traški ir minkšta.Tik nereikia patingėti pakočiuoti tešlą kuo ploniau.

Receptas:
Stiklinę naudojau 250 ml
Tešla:
4 stiklinės miltų
8 v.š.aliejaus
1 a.š.cukraus
1 stiklinė vandens
1 v.š.degtinės

Įdaras:
500 g faršo (pasirinktinai: kiaulienos, jautienos, avienos ar maišyto)
200 ml kefyro (nebijokite, kad tiek daug)
1 svogūnas (supjaustyti)
druskos
prieskonių (dedu nedžiovinto mairūno, j.pipirų)

Į dubenį suberiate miltus, juose padarote duobutę ir į ją supilate vandenį su druska, aliejų, degtinę (ji neleidžia tešlai prisigerti riebalų). Išminkykite tešlą.Gal kas nemokate minkyti tešlos,pžiūrėkite  video: čia
Tešlą pridenkite drobule ir leiskite pasistovėti. Po kurio laiko perminkykite ir vėl palikite pastovėti. Taip pakartokite 3-4 kartus.
Tešlą iškočiuojate ant miltuoto stalviršio kuo ploniau 2-3 mm storio. Kočiuojant tešlą  patampau. Galite tešlą susipjaustyti gabalėliais ir kočioti atskirai po vieną.
Susirandate nedidelį dubenėlį (maždaug 15 cm) ir išspaudžiate apskritimus.
Pasiruošiate įdarą.
Ant kiekvieno tešlos apskritimo vidurio įdėkite po šaukštą mėsos įdaro. Užlenkite ir gerai apspauskite šakute kraštus.



Keptuvėje įkaitinate aliejų ir kepate - iš pradžių vieną pusę, paskui-kitą.

Iškeptus dedate ant popierinių servetėlių:



Skanaus!

Šaltinis:čia

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...