Monday 11 May 2015

RABARBARŲ PYRAGAS SU PUDINGU

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Esu gamtos vaikas, todėl niekada nenorėčiau gyventi mieste.Tikriausiai nudžiūčiau kaip medis negirdėdama bitelių dūzgimo, paukščių čiulbėjimo, nepalietus gėlės...kaip gera kaime...taip norisi saulę sugerti, taip norisi vėją pagauti...Štai iš daržo mojuoja savo susiraukšlėjusiais dideliais lapais rabarbaras, ir prašyte prašosi iš jo ką nors pagaminčiau.
Rabarbarai.Visi žinome kas jie yra tokie , ir kaip atrodo. Ankščiau jie augdavo patvory ar kokiam daržo kampe ir niekas į juos nekreipė dėmesio, nebent kada kompotą išvirdavo.Pamenu, kaip vaikystėje, mėgdavome valgyti  padažytą į cukrų.
Užteks lyrikos,rašau Jums išskirtinio skonio iš"Rabarbarų serijos"pyrago receptą.

Tešla:
160 g miltų
1 kiaušinis
65 g cukraus
65 g sviesto minkšto
0,5 a.šaukštelio kepimo miltelių
1 a.š. citrinos žievelės

1 baltymas tešlai patepti

Įdaras:

1 pakelis pudingo(aš ėmiau vanilininį)
500 ml pieno
40 g cukraus
1 trynys

Trupiniai apibarstymui:

100 g miltų
60 g sviesto šalto
50 g cukraus
(galite pridėti maltų migdolų,bet išminusuokite miltus pv,:jei dedate 3 v.š.migdolų, išminusuokite 3 v.š. miltų)
cinamono

300 g rabarbarų ( 5 vienetai)
3 v.šaukštai cukraus





Virtuviniam kombaine sviestą išsukti su cukrumi, įmušti kiaušinį, įdėti citrinos žievelę, suberti miltus su kep. milteliais ir sukti kol tešla sulips į vieną gabalą.
Imti 26 cm skersmens apvalią formą, į dugną įtiesti kep. popieriaus, šonus pariebalinti. Formą galite imti issiimančiu dugnu - bus patogiau išimti pyragą.

Ant kep. popieriaus maždaug,  formos dydžio, iškočiuoti tešlą.

 Įklojame į skardą(be popieriaus) ir pirštais paspausdami prie formos kraštų  padarome lygius bortelius(apie 3 cm aukščio).


 Pusvalandžiui dedame į 
šaldytuvą.




Nuo lapkočių nulupti odelę (raudonos rūšies nereikia lupti), supjaustyti 2-2,5 cm gabalėliais, užberiate cukraus, išmaišote ir paliekate 15-20 min., kad išsiskirtų sultys.

Pilate į puodą pieną ( šiek tiek, apie 0,5 stiklinės, pasilikite ištirpinti pudingo milteliams), suberiate cukrų ir leidžiate užvirti  . Į likusį pieną suberti pudingo miltelius,   įdėti trynį, gerai išmaišyti(prieš pilant į verdantį pieną dar kartą permaišykite , kad nebūtų nusistovęjusio krakmolo). Užvirus pienui supilti atskiestą pudingą, pamaišote kol kremas sutirštėja. Kremą atvėsinkite.

Trupiniams miltus sumaišote su cukrumi, sudedate gabaliukais pjaustytą šaltą sviestą , įberiate cinamono(galite ir nedėti, čia pagal Jūsų skonį) ir pirštais ištrinate kol pasidarys trupiniai.

Tešlą išimti iš šaldytuvo, dugną ir bortelius aptepti išplaktu baltymu.

Ant tešlos sukrečiate atvėsusį kremą.

Ant kremo išdėliojame nukoštus rabarbarus.

Ant rabarbarų užbarstote trupinius.

Jeigu pasidarėte aukštesnius bortelius negu, kad užsipildė įdaru-juos nupjaunate, pasmulkinate ir užmetate ant pyrago viršaus. Išsikišę borteliai perkepa.

Kepame 180C temperatūroje 30-45 min.
Iškeptą pyragą    atvėsinti.
Kaip išimti pyragą iš formos kai forma be išsiimančio dugno)? - uždėkite lėkštę ant pyrago ir išverskite, o toliau suprasite patys kaip užbaigti.Verskite tik pravėsusį pyragą.

P.S. Jei neturite pudingo miltelių, vietoj jų, galite dėti 5 a.šaukštelius kukurūzų krakmolo.Galite panaudoti ir bulvių krakmolo, bet aš jį laikau nesveiku produktu , todėl retai naudoju.

Skanaus!




No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...