Monday, 18 May 2015

ČEBURĖKAI IŠ PLIKYTOS TEŠLOS

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Apie šiuos čeburėkus radau daug teigiamų komentarų:"nuostabūs, skanūs, 10 balų!!!"...Po tokių liaupsių argi nebėgsi į virtuvę, ir galvoji:gal tikrai bus geresni nei mano kepami.Iš tiesų,puikus, nesudėtingas receptukas.

Plikinys:
Stiklinę naudojau 250 ml
125 ml vandens
1 v. š.aliejaus 
žiupsnis druskos
4 v.š.miltų

Tešla:
pravėsęs plikinys
1 kiaušinis
1 v.š. degtinės
2 stiklinės miltų

Įdaras:

250 g maltos mėsos
1 svogūnas(smulkiai pjaustytas)
100 ml kefyro (neturėjai,tai dėjau be priedų jogurto ir įpyliau vandens)
druskos 
pipirų
mairūno

Pasiruošti įdarą-viską sumaišyti kartu.

Plikinys: miltus sumaišyti su aliejumi ir druska, šiek tiek  patrinti pirštais .
Užvirinti vandenį ir užpilti ant miltų. Gerai išmaišyti, kad neliktų gumulėlių. Palikti pravėsti  5 min.

Tešla: Pravėsusį plikinį (gali būti šiltas) sukrėsti ant sausų miltų, įmušti kiaušinį, įpilti degtinės. Pradedate minkyti ir jeigu tešla labai sunkiai minkosi, lieka sausų miltų -  įpilkite šlakelį šalto  vandens. Minkykite ilgai apie 10 -15 min. Šito veiksmo neignoruokite, kad paskui nereiktų skųstis ir sakyti- blogas receptas. Miltinės tešlos mėgsta būti ilgai "masažuojamos". Kaip minkyti tešlą: plaštaką dedate ant rutulio ir vidurine delno dalimi spausdami stumiate nuo savęs į priekį( galima sakyti riešu). Labai gerai matosi minkymas:čia
 Tešlą minkant ir kočiojant nereikia barstytis miltais.Tešla gaunasi minkštutė, elastinga.
Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Išminkytą tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 1 val.

Tešlą trumpai perminkote ir susipjaustote gabalėliais. Recepte rašo: į 10 gabalėlių po 84 g. Man patinka mažesni,tai aš ėmiau po 40 g.
Iškočiuokite kuo ploniau, dėkite įdaro ir kraštelius užspauskite rankomis ir padailinkite šakute.
Kaip kočioti gabalėlius pažiūrėkite : čia - gal kam bus naudinga ši informacija.
Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Į keptuvę įsipilame per du pirštus aliejaus, gerai įkaitinate ir kepate abi puses kol gražiai apskrus. Galite kepti  gruzdintuvėje.
Iškeptus dedate ant popierinių servetėlių, kad nubėgtų riebalalai.
Skanaus!



Šaltinis:čia









No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...