Receptas:
80 g šalto sviesto
150 g miltų
1 didelis kiaušinis
žiupsnelis druskos
šlakelis šalto vandens
Įdarui:
rabarbarų
cukraus , cinamono
Į dubenį suberti miltus, druską.Tame pačiame dubenyje su burokine tarka tarkuoti sviestą, vis pabarstydami miltais ( sviestas nesulimpa į vieną gumulą). Su pirštais gerai patrinti iki pasidarys birūs trupinukai, įdėti trynį. Maišome kol sulimpa į vieną rutulį. Jeigu masė nenori lipti- įpilkite šlakelį šalto vandens. Aš maišau tešlą mikseriu. Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame 30 min.į šaldytuvą.
Atšaldytą tešlą plonai iškočioti, supjaustyti apie 7 cm pločio juostas.
Rabarbarus nulpti (raudonų rabarbarų nereikia lupti , dar daugiau išryškėja raudona spalva) , supjaustyti 6 cm gabaliukais.
Rabarbaro gabaliuką dėti ant tešlos, susukti ir nupjauti. Taip sukate visus rabarbarus.
Suvyniojus aptepti išplaktu baltymu ir apvolioti cukraus ir cinamono mišinyje. Kitą kartą, kai kepiau - patepiau kiaušinio baltymu ir apibarsčiau juodom sezamo sėklomis,bet tuomet rabarbarus pavoliojau cukrumi.
Blėką išklokite kep.popieriumi.
Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 C laipsnių temperatūros 20 min.
P. S normą perpus didinkite nes labai mažai gaunasi, kažkur tai , pusė blėkos.
Taip atrodo raudonieji rabarbarai:
Skanaus!
Šaltiniz:čia
No comments:
Post a Comment