Sunday, 17 May 2015

SAUSAINIAI SU RABARBARAIS



Receptas:

80 g šalto sviesto
150 g miltų
1 didelis kiaušinis
žiupsnelis druskos
šlakelis šalto vandens

Įdarui:
rabarbarų
cukraus , cinamono

Į dubenį suberti miltus, druską.Tame pačiame dubenyje su burokine tarka tarkuoti sviestą, vis pabarstydami  miltais ( sviestas nesulimpa į vieną gumulą). Su pirštais gerai patrinti iki pasidarys birūs trupinukai, įdėti trynį. Maišome kol sulimpa į vieną rutulį. Jeigu masė nenori lipti- įpilkite šlakelį šalto vandens. Aš maišau tešlą mikseriu. Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame 30 min.į šaldytuvą.
Atšaldytą tešlą plonai iškočioti, supjaustyti apie 7 cm  pločio juostas.
Rabarbarus nulpti (raudonų rabarbarų nereikia lupti , dar daugiau išryškėja raudona spalva) , supjaustyti 6 cm gabaliukais.
Rabarbaro gabaliuką dėti ant tešlos, susukti ir nupjauti. Taip sukate visus rabarbarus.
Suvyniojus aptepti išplaktu baltymu ir apvolioti cukraus ir cinamono mišinyje. Kitą kartą, kai kepiau - patepiau kiaušinio baltymu ir apibarsčiau juodom sezamo sėklomis,bet tuomet  rabarbarus pavoliojau cukrumi.
Blėką išklokite kep.popieriumi.
Kepti  įkaitintoje orkaitėje iki 180 C laipsnių temperatūros  20 min.
P. S  normą perpus didinkite nes labai mažai gaunasi, kažkur tai , pusė blėkos.
Taip atrodo raudonieji rabarbarai:



Skanaus!

Šaltiniz:čia

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...