Wednesday 20 May 2015

MAJONEZAS BE KIAUŠINIŲ


Nors ir ne velykos,bet labai noriu su Jumis pasidalinti  skaniu majonezo receptu.Juk norisi baltos mišrainukės, kiaušinukų, argi sausus kramtysi.
Prieš pat didžiąsias metų šventes,anot majonezo gamintojų,gamyba išauga ne tik procentais, bet ir kartais.Pv.,vietinei rinkai vien "Veiverių skonis" kas mėnesį bendrovės cechuose vidutiniškai pagaminama apie 200 t majonezo.O kur dar:Daumantai, Veivieriai,Vilnius,Kėdainiai...? Ką ir bepridėsi,skaičiai viską pasako, kad turim gerus apetitus.
Pasigaminkite savo - su kiaušiniais be kiaušinių,pridėkite dar kokių žolelių,prieskonių, mango vaisiaus, avokado...Užtruksite neilgai, bet žinosite, kad valgote gardų, šviežų padažą ir be jokių EEE.

Receptas:

80 ml labai šalto riebaus natūralaus pieno (arba pieno ir grietinėlės mišinio ar grynos grietinėlės).
1-2 a.šaukštelius citrinos sulčių
1 skiltelė česnako
1/4 a.šauktelio maltų  pipirų
180 ml aliejaus(neutralaus skonio)
1/2 a.š.druskos
Aš dar dėjau 1 a.š.dižono garstyčių. Bandžiau plakti ir su elektriniu rankiniu mikseriu ir su plaktuvu kokteiliams pv., su tokiu čia. Su plaktuvu kokteiliams greičiau išsiplaka , nei su mikseriu. Rankine šluotele neišplaksite.
Jei plaksite plaktuvu: į plakimo indą supilkite pieną, citrinų sultis, trintą 
česnaką , pipirus ir druską. Didžiausiu plakimo  pajėgumu plakite apie pusė minutės.Toliau nesustojamai plakant,pamažu plona srovele pilate aliejų kol supilsite visą. Plakite toliau kol  majonezas sutirštės ir pasidarys vientisos tekstūros. 
Jei pritrūko druskos, pasisūdykite pagal savo skonį.
Įš pradžių gali atrodyti, kad nieko nesigaus, bet žinokite - jis turi susiplakti. Aš sukau su kaimišku pienu, o su parduotuviniu pienu ir grietinėle nesu bandžiusi,tad  nieko pasakyti negaliu . Rašo recepto autorė:,, jei plakant gryną grietinėlę ją netyčia perplaksite beveik iki sviesto, ne bėda, pradėjus varvinti aliejų, viskas puikiai susitvarko,,
Paskutinį kartą šį padažą nutariau plakti blenderiu.Visus, recepte nurodytus, ingredientus supyliau į plakimo indą ir per kokias 10-15 sekundžių viskas susiplakė. Pagardinau garstyčiomis, pipirais ir išmaišiau šaukštu.Pieną pyliau labai šaltą.Super.



Sėkmės bandymuose!



Šaltinis:čia


1 comment:

  1. Šis valgiaraštis tikrai atrodo nuostabiai! Labai dėkoju autoriui už informaciją. Pasiskaičiavau kalorijas su kalorijų skaičiuokle ir rezultatas tikrai mane džiugina. Reikės išbandyti jau kitą savaitę.

    ReplyDelete

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...