Dažnai nežinome ką daryti su rabarbarais - išsikepam porą kartų pyragą, išsiverdame uogienės,kompoto toliau ir stovi vargšeliai iki kitų metų.Prakalbus apie rabarbarus,žmonės akimirksniu, kaip išmoktą eilėraštį pasako: juk jie turi daug oksalo rūgšties.
Nebijokite tos oksalo rūgšties juk kibirais nevalgote, o be to,jų yra daugiausia rabarbarų lapuose.Lapų tikrai nevalgote.Žmogus ,sveriantis apie 70 kg,turėtų iš karto suvalgyti 5 kg lapų,kad į organizmą patektų 24 g oksalo rūgšties mirtina dozė.
Turi daug vertingų medžiagų:citrinų, obuolių rūgščių, daug kalio druskų, vitaminų C ir P, geležies, seleno.
Perskaičius šį įrašą, manau nuraškysite visą rabarbarų krūmą,
O paragavę tikrai pamanysite,kad valgote kivius.
Receptas:
1 kg rabarbaro kotų
200 g cukraus
4 v.š.aguonų
Rabarbarus nulupti, supjaustyti gabalėliais susmulkinti virtuviniu kombainu ar smulkintuvu iki smulkių gabaliukų. Jei neturite prietaisų - pjaustykite peiliu. Smulkintuvo peiliai turi būti tokie:
Susmulkintus rabarbarus sumaišote su cukrumi ir aguonomis. Palaukiate kol ištirps cukrus.
Dedate į mažyčius šaldymo indelius ir užšaldote.
Žiemą turėsite vitaminų.
Paskubėkite, kol dar nesibaigė rabarbarų sezonas (tinka naudoti iki birželio pabaigos).
Skanaus!
Šaltinis:čia
No comments:
Post a Comment