Kepame kol dar turime rabarbarų.Šitie sausainiukai trapūs su rūgštele ir gražiai atrodo.
Receptas:
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
200 g miltų
2 v.š.cukraus
150 g šalto sviesto
žiupsnis druskos
1 kiaušinis
rabarbarai
cukraus pudros apibarstymui
Virtuviniame kombaine užminkykite trapią tešlą. Jei neturite elektrinių prietaisų, papraščiausiai imkite stambią tarką(burokinę) tarkuokite sviestą vis pamaišant su miltais. Patrinate dar tarp pirštų kol gausis birus, kaip smėlis mišinys. Sudedate cukrų,druską, kiaušinį. Išmaišote, suformuojate rutulį ir dedate pusvalandžiui į šaldytuvą. Jei nesiformuotų rutulys, masė būtų dar biri, įdėkite šaukštą grietinės ar šlakelį vandens.
Įsijungiate orkaitę ties 180 C.
Tešlą iškočiuoti, išpjaustyti skritulėliais ( aš dariau 8 cmpločio), jų pakraščius užlankstyti į viršų.
Rabarbarus nulupti(raudonų nereikia lupti), supjaustyti 1 cm gabalėliais. Juos išdėlioti ant skritulėlių apibarstyti cukraus pudra po 0,5 a.š. ant kiekvieno skritulėlio (neturint pudros galite užbarstyti ir cukrumi). Sudėti į skardą išklotą kep.popieriumi ir kepti 180 C karštumo orkaitėje maždaug 10-15 min., kol tešlos krašteliai taps auksaspalviai.
Skanaus!
No comments:
Post a Comment