Monday 8 June 2015

PYRAGAIČIAI SU RABARBARAIS


Kepame kol dar turime rabarbarų.Šitie sausainiukai trapūs su rūgštele ir gražiai atrodo.
Receptas:


Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
200 g miltų
2 v.š.cukraus
150 g šalto sviesto
žiupsnis druskos
1 kiaušinis

rabarbarai
cukraus pudros apibarstymui

Virtuviniame kombaine užminkykite trapią tešlą. Jei neturite elektrinių prietaisų, papraščiausiai imkite stambią tarką(burokinę) tarkuokite sviestą vis pamaišant su miltais. Patrinate dar tarp pirštų kol gausis birus, kaip smėlis mišinys. Sudedate cukrų,druską, kiaušinį. Išmaišote, suformuojate rutulį ir dedate pusvalandžiui į šaldytuvą. Jei nesiformuotų rutulys, masė būtų dar biri, įdėkite šaukštą grietinės ar šlakelį vandens.
Įsijungiate orkaitę ties 180 C.
Tešlą iškočiuoti, išpjaustyti skritulėliais ( aš dariau 8 cmpločio), jų pakraščius užlankstyti į viršų.
Rabarbarus nulupti(raudonų nereikia lupti), supjaustyti 1 cm gabalėliais. Juos išdėlioti ant skritulėlių apibarstyti cukraus pudra po  0,5 a.š. ant kiekvieno skritulėlio (neturint pudros galite užbarstyti ir cukrumi). Sudėti  į skardą išklotą kep.popieriumi ir kepti 180 C karštumo orkaitėje maždaug 10-15 min., kol tešlos krašteliai taps auksaspalviai.
Skanaus!


No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...